A trianoni katasztrófára emlékezett a Jobbik


2011-06-04 08:26:15  | cikk: mo  | 


A trianoni katasztrófára emlékezett a Jobbik főképe
„161. Cikk. A Szövetséges és Társult Kormányok kijelentik és Magyarország elismeri, hogy Magyarország és szövetségesei, mint e veszteségek és károk okozói, felelősek mindazokért a veszteségekért és károkért, amelyeket a Szövetséges és Társult Kormányok, valamint polgáraik az Ausztria-Magyarország és szövetségesei támadása folytán rájuk kényszerített háború következményeképpen elszenvedtek.”  (Trianoni békeszerződés)

A trianoni tragédiára emlékezve június 4-ét a magyar Országgyűlés 2010-ben a Nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. A békediktátum következtében elszenvedett veszteségekre a tragédia emlékezetére állított Ország-zászló emlékműnél emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete tegnap. A rendezvényen részt vett Hegedüs Zsuzsanna református lelkész, énekművész, ifj. Hegedüs Lóránt református lelkész és ifj. Galambos István, a Jobbik Veszprém megyei alelnöke.
Hegedüs Zsuzsanna produkcióját követően ifj. Hegedüs Lóránt ébresztett gondolatokat a megjelentekben. A lelkész beszédében olyan gaztettnek nevezte a trianoni döntés következtében elszenvedett országcsonkítást, amely alapjaiban határozza meg mindennapjainkat, lelki rezdüléseinket.
- Ennek oka, hogy nem egy trianon volt, hanem legalább három. 1920. június 4-ét nemhogy helyreállította, hanem még súlyosbította az 1947-es Párizsi Békeszerződés, amikor még három magyarlakta falut csatoltak el Magyarországtól. S mindezt a tarthatatlan, égbekiáltó igazságtalanságot pecsételték meg a „harmadik trianonnal”, nevezetesen az alapszerződések hosszú sorával, egy olyan folyamattal, amely az állami szuverenitás legdöntőbb három alappilléréről történő lemondással tetőzött jogilag, de annak gyakorlati következményei napjaink hétköznapi tapasztalatiban rejteznek. 1867-ben a magyarság lemondott állami szuverenitása három döntő pilléréről: a hadügyről, a külügyről és a pénzügyről. S látszólag közös üggyé váltak mindezek, de valójában a világtörténelem legkorlátoltabb és legtehetségtelenebb uralkodó családjának, a Habsburg uralkodó család császári belügyévé, családi belügyévé degradálódtak.
Hegedüs Lóránt hozzátette, ennek megfelelő az európai uniós csatlakozásunk megalázó feltételrendszerének elfogadása, kiegészülve a Lisszaboni Szerződés aláírásával. S mindez a nyomokban meghagyott állami szuverenitás foltjait is felszámolta – fogalmazott a református lelkész.
A megemlékezésen ifj. Galambos István Sajó Sándor Magyar ének 1919-ben című versét olvasta fel a résztvevőknek, majd beszédében kiemelte, a trianoni békediktátum okozta problémák máig velünk élnek, s figyelmeztetnek bennünket a megoldás égető fontosságára.
- Az 1920-ban elszakított ősi, magyar területeken élő testvéreink a mai napig elszenvedik a mindennapos megaláztatást. Megverik őket, ha anyanyelvüket használják, az utódállamok pedig bűnös, magyargyűlölő politikájukkal asszisztálnak mindehhez. Nemzeti ünnepeinket nem ülhetik meg demagóg, arrogáns és megvezetett tömegek ellentüntetése nélkül.
A rendezvény folytatásában Németh Csaba hazafias dalokat énekelt, majd Orbán Imre, a Jobbik helyi elnöke Szeleczky Zita Ima című fohászából idézett.
A megemlékezés a Szózat és a Székely himnusz hangjaival zárult.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-20 13:14:08

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a Jókai utcán


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 07:33:58

Néhány módosítással, de zavartalanul látja el közszolgáltatási tevékenységét a Közszolg


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 14:26:05

Az MSZP helyi szervezete felajánlja a segítségét annak, aki igényli


ajánlott cikk főképe

2020-06-17 17:15:45

Megszűnt a látogatási tilalom a kórházban