A Bogrács Ördögei


2011-06-04 20:58:53  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Babos Petra, Tóth Ta  | 


A Bogrács Ördögei főképe
A Bajvívó téren ma délelőtt 45 csapat áll versenybe a Bogrács Ördöge címért. A leleményesebbeknél már reggel nyolc órakor ropogott a tűz, de a kései, 9 órai kezdők is mind végeztek a déli harangszóig.
Az idei bográcspárbaj feladta a leckét a csapatoknak, ugyanis a Veszprém Megyei Vadászkamara finomra kockázott vaddisznóhúst ajánlott fel a szervezőknek. A zsűri hálátlan szerepét Gyimóti Tamás mesterszakács, Veszpréminé Turtsányi Valéria, a Jókai Mór Művelődési Központ vezetője és Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara és Vadász Szövetség elnöke látta el. A szigorú, háromtagú versenybizottság nemcsak a kész ételeket bírálta, pontozta a csapatok „konyhatisztaságát”, az étel elkészítésének menetét és a terítés esztétikáját is.
A versenyen befolyt adományokat az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők. Kanozsainé Pék Mária, az alapítvány kuratóriumi elnöke a díjak és az oklevelek átadása előtt megköszönte a résztvevő csapatok munkáját.
A Pápai Játékfesztivál főzőversenyén idén a városban működő médiumok is csapatba álltak a jó célért. Különleges házi receptjük, a vörösboros vaddisznóragu hecsedlivel, zöldségágyon, cipóba ágyazva a zsűrit is meglepte, mely egyet jelentett a Vadászkamara Nagydíjával.
Tíz órakor a Magyar Honvédség Légierő Zenekara koncerttel bíztatta a csapatokat, majd a jó ebédhez szólt a nóta, melyet idén is Greznár Zoltán cigányzenekara biztosított.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-25 13:00:23

Trambulin a jótékonysági főzőverseny bevételéből


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 16:12:45

Járványügyi óvintézkedések a Közszolg Nonprofit Kft-nél


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 09:20:50

Folytatódik a lakossági textil arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 16:07:12

Napközis tábor az egészséges életmód jegyében