Trianoni megemlékezés


2011-06-04 21:06:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Trianoni megemlékezés főképe
Pápa Város Önkormányzata a Nemzeti Összetartozás Napján, a trianoni békediktátum aláírásának 91. évfordulóján a Millenniumi Emlékparkban főhajtással emlékezett.
A rendezvényen részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület megyei elnöke és Pápa város képviselőtestületének tagjai.
Pápa Város Fúvószenekarának toborzója után Kincses László szavalt részletet Koós Károly: Kiáltó szó című művéből.
A trianoni emléknapon gyászszalagok elhelyezésével emlékeztek meg a jelenlevők az elcsatolt területekről, az Őrvidékről, a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyről és a Délvidékről. A különböző tájegységek népviseletiben fiatal táncosok és a Pápai Huszáregyesület tagjai tisztelegtek főhajtással.
A megemlékezés a Szózat hangjaival zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 14:02:30

Elhunyt dr. Szundy Béla


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 08:51:27

Vigyázzunk rájuk!


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 15:27:48

Hétfőn és kedden aszfaltozzák a lámpás kereszteződést