Filatéliai különlegesség - az új Alkotmány tiszteletére kiadott bélyegblokk városunkba érkezett


2011-06-04 22:14:32  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Filatéliai különlegesség - az új Alkotmány tiszteletére kiadott bélyegblokk városunkba érkezett főképe
A Pápai Játékfesztivál idén is rengeteg kiállítással várja az érdeklődőket a három nap alatt. A Pápa Városi Felnőtt Bélyeggyűjtő Szakkör hagyományos gyűjtőanyaga mellett egy igazi különlegességgel várja az érdeklődőket a Várkastély 18. számú termébe. Magyarország új alaptörvénye alkalmából a Magyar Posta a sorszámozott, filatéliai különlegesség főmutívumaként, a Szent Koronát ábrázoló bélyegblokkot adott ki húsvét hétfőn. A gyönyörű bélyegblokk városunkban a Játékfesztivál ideje alatt kap első ízben nyilvánosságot.
A Magyar Posta exkluzív alkalmi bélyegblokk keretrajzát Köllő Miklós alkotása, az Országház kupolacsarnokának Szent István király szobra és a boltívek díszítik. A Szent Korona blokk dombortechnikával, 23 karátos aranyfóliával és ofszetnyomással készült, UV fénybe helyezve azon a „Legyen béke, szabadság és egyetértés” felirat olvasható. Egy más hullámhosszú UV fény alatt pedig a sorszámozás színt vált: a pirosból narancs, a feketéből pedig zöld színű lesz. A piros sorszámozású speciális blokkon világritkaság, melyen a Szent Koronát díszítő ékkövek helyén csiszolt üvegkristályok csillognak. Ez az első olyan bélyeg a világon, ahol különböző méretű és különböző színű csiszolt kristályokat használtak fel koronaékszerek megjelenítésére és díszítésére a bélyegkészítés során. Egyedi a 2011 forintos névérték is, hiszen a kibocsátás éve és a névérték megegyeznek. Erre legutóbb 2001-ben a millenniumi év zárásának tiszteletére kiadott Szent Korona blokk esetében került sor. A „Magyarország új Alaptörvénye” elnevezésű blokk fekete sorszámozású alapváltozatból negyvenezer, a kristállyal díszítettből pedig húszezer példány készült. A bélyegblokk Hajdú József fotóművész közreműködésével Benedek Imre grafikusművész terve alapján az Állami Nyomdában készült.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-23 08:44:36

Új út épül


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:32:46

Az Opel Marsal is segíti az Egyesített Szociális Intézmény munkáját


ajánlott cikk főképe

2020-03-02 16:35:37

Beporzók napja, Éjszakázz a múzeumban és nyári táborok a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-04-17 11:52:51

Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából