Szókimondó garázsrock - Kiscsillag koncert Pápán


2011-06-05 07:20:24  | cikk: mo  | 


Szókimondó garázsrock - Kiscsillag koncert Pápán főképe
Már az első akkordok hallatán megrohamozták a tinilányok és fiúk a Szabadtéri színpad első sorait a péntek esti koncerten. Nem is csoda, hiszen a Kiscsillag zenekar – fiatal kora ellenére, mindössze 6 éves – sajátos hangzásvilágával és egyedi, szókimondó szövegeivel nagy népszerűségre tett szert. A 2005-ben, mondhatni spontán alakult együttes közel 2 órás koncertet adott a pápai fiataloknak, melyben a már megjelent két lemezükről válogattak, de nem állnak messze tőlük a koncertekbe beépített improvizációs elemek sem – árulta el Lovasi András, a zenekar frontembere, akinek neve nem ismeretlen a magyar zenei palettán, hiszen hosszú évekig a Kispál és a Borz énekese volt, míg úgy döntöttek, az együttes nem koncertezik tovább, így a hangsúly most átkerült a Kiscsillag zenekarra.
Az alternatív rock egyik legmeghatározóbb csapata a Kispál és Borz tavaly oszlott fel, de a Kiscsillagban több szálon is tovább fut ez a stílus. Egyrészt azért, mivel a zenekart egykori Kispál és a Borz-tagok (Lovasi András: ének, gitár, Ózdi Rezső: basszusgitár, Mihalik Ábel: dob, vokál) és Leskovics Gábor – aki egyben a Pál Utcai Fiúk zenekar alapítója – alkotják. Másrészt pedig azért, mert a Kiscsillag repertoárja hangzásában sokban hasonlít a Kispálra, azonban a Kiscsillag pörgősebb, rockosabb, keményebb és talán szókimondóbb is.
Jó hír a rajongóknak, hogy a kiadott két nagylemez, a 2006-os Greatest Hits Vol. 01. és a 2009-ben megjelent Örökre szívembe zártalak után, most készül a harmadik album, mely Lovasi András szerint őszre már a boltokban lehet. A fiúk addig még sok munkával töltik a nyarat, koncertek, fesztivál-és klubfellépések sora várja őket a következő hónapokban.      

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-08 15:27:32

Szigorú takarékossági intézkedésekről döntött a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-04-25 17:04:45

Minden út a Forrás tanösvényhez vezet


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 14:39:49

1848/49-re emlékezve - ünnepség a Munkácsyban


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 20:39:25

Készül a tómeder a Schwenczel réten