Látványos vadászkutya-bemutató a Várkertben


2011-06-05 08:12:16  | cikk: mo  | 


Látványos vadászkutya-bemutató a Várkertben főképe
Dr. Lukács Attila kisállatgyógyász és Maróti Béla, a Veszprém Megyei Agrárkamara vadászkutya bizottságának elnöke közreműködésével valósult meg az a látványos vadászkutya-bemutató, melyen három magyar vizsla, egy véreb és egy drótszőrű tacskó is megmutathatta tehetségét és természetesen fegyelmezettségét.
A produkció a vizslák bemutatkozásával kezdődött, a vadászebeknek nyulat és fácánt kellett apportírozniuk, a legfontosabb szabályokat betartva. A lényeg, hogy a kutya azonnal a szájába vegye az elejtett vadat és a legrövidebb úton gazdájához vigye. A bemutató feladatok között szerepelt egy a gyorsaságot mérő produkció is, vezényszóra a három vadászkutya egyszerre startolt az elejtett vadért, a legügyesebb megkaparintotta, ám a jutalmazó simogatásra mindegyik vágyott, így néhány másodperces közelharc alakult ki a vadért.
A vérebnek és a tacskónak más feladat jutott. E két fajta a sebzett nagyvad utánkövetését szemléltette a közönség előtt, méghozzá igazi vaddisznóbőrrel.
Maróti Béla elmondta, az ebtenyésztők megyei egyesülete és a vadászkamara nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az embereket közelebb hozzák a jól nevelt és szép kutyához. Mert külön-külön egyik sem ér semmit. A szakember szerint nincs annál bosszantóbb, amikor egy kutya, szépnek szép, csak egyszerűen olyan neveletlen, hogy mindig csak a gond van vele. Ezen a helyzeten szeretnének változtatni, ehhez pedig a legjobb reklám a jól dolgozó, engedelmes kutya. Mint tegnap a bemutatón.    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-13 09:43:28

Ars Sacra Fesztivál a Pannonia Reformata Múzeumban


ajánlott cikk főképe

2020-07-14 13:08:23

Hagyományőrző tábor a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-08-27 17:10:18

Lezárták a csomópontot, megkezdődött a vezetékcsere


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására