Muzsikálás határokon át


2011-06-05 19:49:12  | cikk: mo  | 


Muzsikálás határokon át főképe
A Játékfesztivál zenei programjai közül nem hiányozhatott a népzene sem. Ma délután Bakos Árpád és barátai léptek színpadra, különleges hangulatú koncertjük kitűnő kikapcsolódási lehetőséget nyújtott a zenebarátok számára. A zenekar két tagja Szabadkáról érkezett, Bakos Árpád csantavéri, a negyedik zenész pedig Veszprémben él. Az együttes repertoárjában megtalálhatók a moldvai népdalok valamint a macedón és szerb dallamok is. Az együttes által játszott dallamok szinte megegyeznek az eredeti népdalokéval, a hangszerelés azonban merőben más: felfedezhetők benne a népzene ősi ritmusai ötvözve egy kis balkáni hangulattal. Az előadásmód így lesz egy kicsit lírai, mégis temperamentumos, olykor szokatlan és érdekes ritmusváltásokkal.
Bakos Árpád elsősorban zenész-énekesnek vallja magát, ám a mögötte álló jó pár év és a feladatok, amelyekkel találkozott, hozták magukkal az igényt, hogy zenét is írjon. Az első ilyen próbálkozása az Újvidéki Rádióban volt. Aztán a Tanyaszínház jött, utána pedig egy sor színházi és más jellegű felkérés is következett. Mindkét dolog közel áll hozzá – véli –, az egyik kiegészíti a másikat. De leginkább mégiscsak az élő zene, az együttmuzsikálás, a pillanat megismételhetetlen varázsa az, amit igazán szeret. Ez a mai fellépés pedig kitűnő alkalom volt erre.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-16 23:02:53

Mindenki előtt ott áll a kivezető út a függőségből


ajánlott cikk főképe

2019-09-24 22:05:23

Egy erős láncszem - Dr. Németh Tamás rektor volt a vendég


ajánlott cikk főképe

2019-12-02 21:06:19

Adventi készület a Nagytemplomban


ajánlott cikk főképe

2019-12-13 18:10:26

Családi fotóalbum - Oláh Sándorné Nagy Gabriella


PÁPA időjárás