Együtt élünk - program a fogyatékkal élőkkel


2011-06-06 06:26:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Együtt élünk - program a fogyatékkal élőkkel főképe
A Játékfesztivál szervezői az idén is gondoltak a fogyatékkal élőkre, hiszen szombaton és vasárnap délután Együtt élünk címmel különböző programok vártak minden érdeklődőt a Várkert területén felállított sátraknál.
- Az Együtt élünk program a fogyatékkal élő emberek mindennapjaiba enged bepillantást a résztvevőknek, illetve lehetőséget ad a fogyatékkal élőknek az egészséges emberekkel való közös alkotásra, beszélgetésre is - mondta Szabadkai Verita művelődésszervező.
A Barátság Klubért Alapítvány 1997 óta működik városunkban. A klubnak közel 50 tagja van, akik minden hónap második szombatján tartják összejövetelüket a Szent István úti székházban. Tavaly négynapos kiránduláson voltunk Egerben, ahol rengeteg színes programon vehettünk részt. A tagok a fesztivál két napja során magokból készíthettek képeket, amelyet persze haza is vihettek - mondta Rák Andrásné alapító tag.
A rendezvényen részt vett még a Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye, Dáka, Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye, a Fogyatékosok Nappali Intézménye, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja és a Fehér Galamb Hospice Alapítvány is.
- A dákai otthon szociális foglalkoztatási munkaprogram keretén belül elkészült tárgyaikat árusítjuk a két nap alatt. A szociális foglalkoztatásban több műhelyünk is működik, a kerámia, a szövő, a kosárfonó és a kertészeti csoport. Így tehát árulunk kacsasütőket, kaspókat, fakanáltartókat, tányérokat, szőnyegeket, fonal termékeket és seprűket is - hangsúlyozta Takács Tünde, a dákai szövő csoport vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 13:24:04

Húsvéti ajándék százezer forint értékben


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:58:14

Csak az élelmiszerpiac működhet, jövő héten fertőtlenítik az óvodákat


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 12:42:53

Hajrában az Örökség - Támogassuk az erkeleseket szavazatunkkal


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 21:40:05

Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál