Szállj fel magasra - a Piramis zárta a Játékfesztivált


2011-06-06 06:32:08  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Szállj fel magasra - a Piramis zárta a Játékfesztivált főképe
Rég nem látott ennyi embert, a szebb napokat is megélt Szabadtéri színpad, mint ma este a 21. Pápai Játékfesztivál zárókoncertjén. A magyar rockzene történetének egyik legnagyobb együttese, az élő legenda, a Piramis fergeteges hangulatot varázsolva, az összes ülő pápait talpra állította a rádiók által is gyakran játszott világklasszikusaival, mint a Becsület, a Ha volna két életem és az Ajándék. A Szállj fel magasra kezdő akkordjai aztán végleg kiütötték a biztosítékot mindenkinél, és egy hangként énekelték a pápaiak a jól ismert sorokat.
A 36 évvel ezelőtt alakult együttes Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos vezetésével a zenei örökséget nem hagyta magára és 2006-ban újra összeállt; az ősarcok felkérték basszusgitárosnak Vörös Gábort, az Ossián együttes egykori tagját, az énekesi posztra pedig Nyemcsók Jánost, alias Csokit.
A koncert után a hálátlan szerep, azaz a fesztivál zárása dr. Áldozó Tamás polgármesternek jutott.
- 11 helyszínen, 3 nap alatt 109 programot bonyolítottunk le 102 közreműködő csapattal, szervezettel, együttessel. Köszönjük szépen a szervezőknek, az együttműködőknek, a támogatóknak a munkát és köszönjük a pápaiaknak az egymáshoz való türelmét. Még egy dolgot feltétlenül el kell mondanom, amit én látok, de önök nem: nagyon régen voltunk együtt pápaiak ennyien, itt a szabadtéri színpadon, ne ez legyen az utolsó alkalom, hogy így összegyűltünk - ezekkel a szavakkal búcsúzott a polgármester az idei Játékfesztiváltól, majd a hagyományos tűzijátékkal zárult a három napos program.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-01 17:16:10

Hét turnusban kínál nyári tábort a Kékfestő


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 17:21:35

Dr. Áldozó Tamás: az elmúlt 24 órában nem emelkedett a fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 13:48:56

Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-09-24 17:21:22

Szőlőszemezgető - felfedező füzet gyerekeknek