„Egy csipetnyi kis művészet” - Takács Zsóka tárlata


2011-06-06 21:53:22  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Egy csipetnyi kis művészet” - Takács Zsóka tárlata főképe
Takács Zsóka kisgyermek kora óta érdeklődik a művészet, a festészet iránt. Ma délután „Egy csipetnyi kis művészet” címmel nyílt kiállítása a Pápai Helyőrségi Klubban.
A megjelenteket dr. Szokolyiné Cilli Anita rendezvényszervező köszöntötte, aki beszédében röviden bemutatta az alkotót.
- „Ami igazán fontos, az eljön az életünkben, mindennek megvan a maga miértje”- idézte Popper Péter szavait, majd Takács Zsóka életéről szólt, aki ha nem ment volna el Amerikába, talán nem is ragadott volna sosem ecsetet.
- Kisebb baleset érte, ezáltal korlátozva volt a mozgása, így a tv-csatornákat nézte, amikor rátalált a Discovery Art csatornára, s úgy érezte, hogy az ott látottakat neki is ki kell próbálnia. Először csak kis tárgyakat festett, de később családja biztató szavai és a sikerélmények inspirálták - mondta a rendezvényszerző.
- Volt egy nagyon kedves és jó rajztanárnőm, akinek nagyon sokat köszönhetek. Ő Somfainé Pados Mária, aki hihetetlen odaadással és szeretettel tartotta a rajz és művészettörténeti órákat. Megtanította látni a szépet, a különlegeset, s egy varázslatos világot tárt elénk. Manapság a festmények mellett mintákat festek bútordarabokra, karácsonyfadíszeket és apró dobozokat, ajándéktárgyakat készítek. Jelenleg Pápán élek, de minden nyáron meglátogatom a fiaimat Amerikában. Ilyenkor vásárolom  meg a munkámhoz szükséges kellékeket, mert ott jobb minőségűeket tudok venni. A képeim témái elsősorban a különféle tájak, azon belül is sok a toszkán táj, mivel már többször is jártam ott, és nagyon magával ragadott a hely - vallja Takács Zsóka.
A tárlat június 20-ig tekinthető meg az intézmény nyitva tartási idejében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-07 18:32:43

Míves üvegtárgyak, cseréppipa, kályhacsempe


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 12:01:27

Kivágtak egy fát a Bástyán


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 14:36:33

Vasárnaponként élő istentiszteleti közvetítés a református templomból


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 11:26:33

Beck Zoli és a Szívemhez szorítom