Felolvasónap a könyvtárban


2011-06-08 18:12:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Felolvasónap a könyvtárban főképe
Az Önkéntesség Hete alkalmából szervezte a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete az Önkéntes Felolvasás Napját a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében. A programon városunk több iskolai és óvodai osztálya, csoportja, civil szervezetek és intézmények vezetői is képviseltették magukat, hogy kedvenc könyvükből részleteket olvassanak fel. Az önkéntes felolvasónapon, amely reggel 10 órától délután 16-ig várta az érdeklődőket, dr. Áldozó Tamás polgármester a Régi magyar mondákból, míg Unger Tamás alpolgármester a Magyar népmesék című könyvből olvasott fel részletet.
- Szervezetünk, a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete azt a célt tűzte ki, hogy az önkéntesség elterjesztésére több közösségi akciót is kezdeményez, melyek közül ez a mai az évad utolsó programja. Ennek során elsősorban a fiatalokat, a diákokat céloztuk meg és vontuk be az önkéntes munkába. Az öt éve működő civil összefogás mára már számos komoly eredménnyel büszkélkedhet, mint például a Civil Majális vagy a Te szedd szemétgyűjtési akció. A mai felolvasónapon bárki részt vehetett. Azt szerettük volna előtérbe helyezni, amiből a mai világban hiányt érzékelünk: a személyes emberi hangot, a másik ember felé való odafordulást, figyelmet, valamint az olvasás kultúráját. Az olvasás kapcsán törekedtünk arra is, hogy a programon a fogyatékkal élők, illetve a látás-és hallássérültek, valamint a mozgássérültek is részt tudjanak venni, ezért jeltolmácsot biztosítottunk a mai napra a hallássérültek számára. Minden felolvasó emléklapot kap, amelyen Braille írással is megköszönjük a részvételét - fogalmazott dr. Baloghné Uracs Marianna, a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesület elnöke.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-16 13:50:11

A pápai hősökre emlékeztek


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:45:36

Ismét közlekedik a városnéző kisvonat


ajánlott cikk főképe

2020-08-31 20:55:23

Holnap reggel becsengetnek az iskolákban