Koncertek a protestáns egyházi zene kiemelkedő képviselőjének tiszteletére


2011-06-09 20:35:22  | cikk: Tóth Tamara  | 


Immár második alkalommal adott otthont a Johann Sebastian Bach-napoknak és a hozzá kapcsolódó orgonakoncerteknek a pápai evangélikus templom. Hétfőn dr. Finta Gergely orgonaművész, egyházzenész, a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyházzenei Tanszékének vezetője, kedden Németh Sándor kántor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karvezetői szakának hallgatója, szerdán Soltész Petra budapesti orgonaművész, ma este pedig Kiss Szilvia, a Veszprémi Kamarakórus kántora szolgáltatatta karzatról a szebbnél szebb, érték-és időtálló muzsikákat.
- Úgy érezzük, hogy Johann Sebastian Bach műveit ebben a modern korban nemcsak a gyülekezeti életközösségekben lehet megszólaltatni, hanem így a nyár kezdetén is, ezt az életkincset így mindenki számára nyilvánvalóvá tehetjük - mondta el kérdésünkre Polgárdi Sándor esperes.
Amikor Bachot említjük, akkor gondolnunk kell az egykori lipcsei évekre is valamint arra, hogy az evangélikus egyház olyan neves alkotójáról beszélünk, akiből ma egyházak és gyülekezetek is építkezhetnek - fogalmazott az esperes, majd hozzátette, az evangélikusok, zenei és teológiai szempontból is meríthetnek Bachból, hiszen van mit megszólaltatni az orgonapadok mentén.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-10 13:43:24

Kettő nyári tábort kínál a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 15:08:50

MOB elnöki látogatás az épülő atlétikai központnál (frissítve)


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 16:14:45

47 karantén van érvényben városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 22:12:01

Elkészült a víztorony tetőszigetelése