Hogyan tovább, ha elkészült a kastély?- értekeztek a kisközösségek


2011-06-10 07:33:08  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Hogyan tovább, ha elkészült a kastély?- értekeztek a kisközösségek főképe
A Jókai Mór Művelődési Központban hagyomány, hogy a közművelődési évad végén az intézmény keretein belül működő kisközösségek és a civil szervezetek vezetői megbeszélésen értékelik az elmúlt évet az eredmények szempontjából, tapasztalatokat cserélnek és kitűzik a jövő fontosabb céljait is. Az idei év végi szakmai értekezlet szerdán volt a JMK emeleti előadótermében, az ott elhangzottakról pedig a JMK igazgatója, Veszpréminé Turtsányi Valéria adott tájékoztatást.
- Örömmel mondhatom, hogy intézményünk szakmai sikerekben gazdag közművelődési évadot zárt, de ugyanezt elmondhatom kisközösségeinkről is. Alapvetően az infrastrukturális támogatás mellett több kisközösségünk is kapott pályázati támogatást, illetve Pápa Város Önkormányzata is támogatta több kisközösségünk működését.
A megbeszélésen az Esterházy-kastély felújításának apropóján több kisközösség részéről is felmerült a kérdés, hogyan tovább, ha elkészül a kastély. Veszpréminé Turtsányi Valéria biztosította a kisközösségeket, Pápa Város vezetése fontosnak tartja a kisközösségek létét és hogylétét is, ezért az Esterházy-kastély átadását követően is biztosítania fogja a működéshez szükséges infrastrukturális feltételeiket.
A tevékeny alkotóközösségek éves munkáiból egy kiállítás is nyílt a Jókai Mór Művelődési Központ emeletén. Évadvégi kiállítók idén a Bakancsos Természetjáró Kör, az Ifjúsági Képzőművész Kör, az Éremgyűjtők Köre, a Bélyeggyűjtő Kör, a Várostörténeti Honismereti Kör és a Tűsarok Foltvarró Klub. A kiállítás július 10-ig tekinthető meg ingyenesen.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 21:02:47

Pápán nem lesznek szigorító intézkedések húsvétkor


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 15:05:13

Ismét várja olvasóit a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 21:51:52

Keresztülhajtott egy autó az új futópályán


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 13:30:24

Búcsúját ünnepelte a Szent Anna templom