Bemutatóórákat szervezett a Nevelési Tanácsadó


2011-06-10 13:15:27  | cikk: mo  | 


Bemutatóórákat szervezett a Nevelési Tanácsadó főképe
A Nevelési Tanácsadó kiemelten fontos feladatának tekinti az óvodai és iskolai fejlesztést. Egy három évvel ezelőtti törvénymódosítás következtében ma már az óvodákban, az iskolákban és a kollégiumokban is folyik fejlesztő pedagógiai munka. E tevékenységekhez kívánnak hathatós segítséget nyújtani a Nevelési Tanácsadó szakemberei. Éppen ezért szerveztek a Városi Óvodák fejlesztőpedagógusainak bemutatóórákat ma délelőtt – kaptunk információt Hegyiné Mráz Erika gyógypedagógus, pszichológustól.
A tagintézményvezető hozzátette, a változások lehetővé tették, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a pszichológiai ellátására. Sajnos van is létjogosultsága, hiszen a viselkedési és mentális betegségek egyre inkább előtérbe kerülnek a gyerekek körében. Egy tanulmány szerint 2020-ra 50 százalékkal emelkedhet a mentális betegségekkel küzdő gyermekek száma – mondta el Hegyiné Mráz Erika. Mindez leginkább társadalmi okokra vezethető vissza, de sok esetben a baj a családban gyökerezik, értékválság van – jelentette ki a szakember. Nem érték a becsületesség, a tisztelet, egymás elfogadása és szeretete – magyarázta a pszichológus. 

A fejlesztőpedagógusok két bemutatóórát tekinthettek meg. Sági Gyuláné gyógypedagógus a diszkalkulia prevenciós terápiáját mutatta be a kollégáknak. Kérdésünkre elmondta, a diszkalkulia tulajdonképpen a számolási képességek hiánya. A fogalom még korántsem annyira ismert, mint a diszlexia vagy a diszgráfia, mégis valós problémával állunk szemben. A számolási zavar azonban kitűnően oldható kártya-és társasjátékokkal.        

Egy másik bemutatófoglalkozás a játékos, mozgásos gyakorlatokat állította középpontba. Kolonics Józsefné kihangsúlyozta, a foglalkozásokat játékossá kell tenni, hatalmas jelentősége van a mozgásnak. A mozgás ugyanis öröm a gyermek számára. Ha a gyermek örül, akkor motivált. A rengeteg mozgásos gyakorlat, a labdajátékok, a pörgések, forgások jótékony hatással vannak az idegrendszerre. Ezáltal pedig pozitív irányba fejlődik a gyermek személyisége, értelme, figyelme és gondolatai – fogalmazott a gyógypedagógus.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 15:25:42

A színház után a könyvtárban is elmaradnak a programok


ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából