Ez az egyéjszakás kaland más, mint a többi - idén is lesz Múzeumok Éjszakája


2011-06-14 21:19:44  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: internet  | 


Ez az egyéjszakás kaland más, mint a többi - idén is lesz Múzeumok Éjszakája főképe
A Múzeumok Éjszakája Budapesten 2011. június 24-én, pénteken, vidéken - így Pápán is - június 18-án, szombaton kerül megrendezésre. A nagyszabású országos rendezvénysorozat keretén belül éjfélig, meghosszabbított nyitvatartási idővel várják a múzeumok és a város kiállítóhelyei az érdeklődőket.
Az Esterházy-kastély 50 százalékos belépési kedvezménnyel barokk főúri enteriőr kiállításával várja a látogatókat. 20 órától Zenés éjszaka kezdődik a kastélyban az Allegro Alapfokú Művészoktatási Iskola valamint a Bartók Béla Zeneiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárainak, növendékeinek közreműködésével.
A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek Múzeuma  50 százalékos kedvezménnyel,  a Veszprém Megyei Levéltár Pápai Levéltára pedig ingyenesen várja a látogatókat állandó és időszaki kiállításaival egészen éjfélig.
A Somogyi József Galéria a Bakonyalja Népművészeti Egyesület Szem megnézte, szűv megszerette című kiállításával várja az értékes kikapcsolódás kedvelőit, valamint a Címer-és Fegyvertörténeti Gyűjtemény éjfélig szintén 50 százalékos kedvezményt biztosít az érdeklődőknek.
Idén is lesz tárlatvezetés 19 órától, 20.30-tól és 23 órától a Kékfestő Múzeumban, amely múlt év decemberében került vissza a város tulajdonába. A kisebbeket különböző interaktív foglalkozások, mint a mintázás pozitívnyomással valamint egy kékfestőbe öltözött póni várja lovagolásra.
Az est folyamán Domonkos Otto 1960-as években készült filmjét vetítik sorozatban az új foglalkoztató helységben, a nagyobbakat pedig gasztronómiai különlegességek invitálják a Kékfestő Múzeum udvarába, ahol Kluge Krisztina férje főz bográcsost Kluge-módra.
Menjünk el szombaton este minél többen a város múzeumaiba és kiállítóhelyeire, hiszen a csodák, az élő történelem most csak egy karnyújtásnyira vannak tőlünk. És ne feledje, ez az egyéjszakás kaland más lesz, mint a többi!

melléklet 1
melléklet 2

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-16 19:46:52

Csökkent a karanténban lévők száma


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként


ajánlott cikk főképe

2020-09-14 12:35:53

Szeptember 17-én jelenik meg a megújult Pápa és Vidéke


ajánlott cikk főképe

2020-08-18 18:01:41

1 újabb pozitív eset, 82 karanténnal kevesebb - járványügyi adatok kedden 18 órakor