Idén ünnepeljük Bartók Béla 130. születésnapját


2011-06-15 21:07:19  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Idén ünnepeljük Bartók Béla 130. születésnapját főképe
Idén ünnepeljük Bartók Béla 130. születésnapját.  A kerek évforduló és a város kettős kötődése - a zeneszerző nevét viselő Zeneiskola, valamint az 1937-ben, a Griff Szálló tükörtermében megtartott Bartók-Gertler koncert - arra ösztönözték a város vezetőit és a Bartók Béla Zeneiskola tanárait, hogy méltóképpen adózzanak a híres magyar zeneszerző emléke előtt.
Az ünnepség rendhagyóan a Griff Szálló falán található emléktábla megkoszorúzásával kezdődött, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Áldozó Tamás. Pápa város polgármestere kihangsúlyozta, több okból is köszönet illeti a zeneszerző nevét viselő intézményt.
- Amikor külföldön járok, és szóba kerül, hogy magyar vagyok, Magyarországról jöttem, akkor két zenész nevét szokták a leggyakrabban emlegetni, Kodály Zoltánét és Bartók Béláét. Ez természetesen nagy feladatot ró ránk és minden magyarra, hiszen ha a világ bármely pontján fontosnak tartják azt, hogy Kodályról vagy Bartókról megemlékezzenek és tudjanak, akkor nekünk kötelességünk az, hogy ezt a hagyományt ápoljuk. A Bartók Béla Zeneiskola ezt a hagyományt nagyon sokrétűen ápolja, de a pápai zenetanárok is a szívükön viselik ennek a hagyománynak az ápolását - fogalmazott a polgármester.
A megemlékezés a Pedagógus Művelődési Házban folytatódott, ahol a szervezők a bartóki életút fontosabb állomásait, zenei gyöngyszemeit felidéző koncerttel járultak hozzá a magyar zenekultúra emlékezetének ébren tartásához városunkban.
A rendezvényen jelen volt Somfai Balázs, a Veszprém Megyei Levéltár Pápai Fióklevéltárának vezetője, Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője, Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő, Veszpréminé Turtsányi Valéria, a Jókai Mór Művelődési Központ igazgatója és több pedagógus is részt vett a gyönyörű koncerten.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-12 13:44:39

Szent Benedek búcsú


ajánlott cikk főképe

2020-09-17 21:43:14

Csökkent a fertőzöttek, emelkedett a megfigyelés alatt lévők száma


ajánlott cikk főképe

2020-08-09 23:02:51

17 éves a Várkertfürdő


ajánlott cikk főképe

2020-08-17 17:06:22

Elhunyt az egyik koronavírusos idős beteg