Nagy az érdeklődés a múzeumpedagógiai foglalkozások iránt


2011-06-16 11:36:29  | cikk: mo  | 


Nagy az érdeklődés a múzeumpedagógiai foglalkozások iránt főképe
Délelőttönként múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt az óvodai és iskolai csoportok az Esterházy-kastélyban. A Pegazus Színház segítségével interaktív módon ismerhetik meg a gyerekek a grófok fényűző világát, a főúri élet hétköznapjait. Ma délelőtt a Szivárvány Óvoda egyik csoportja lehetett részese e nem mindennapi világnak.

A Pegazus Színház társulata az életkori sajátosságoknak megfelelően alakította ki a múzeumpedagógiai foglalkozások tárházát. Az óvodások és kisiskolások számára összeállított Pám, pám, paripám című foglalkozás keretében például verseket, mondókákat tanulnak a gyerekek, labdáznak, golyót gurítanak, akárcsak egykor a grófkisasszonyok és grófúrfik. A foglalkozás főattrakciója a vesszőparipa elkészítése és a lovaglás, éppúgy ahogy azt régen a kastélyban élő főúri család legkisebb sarjai tehették. Így szinte észrevétlenül, interaktívan és játékos formában ismerkednek meg a gyerekek az Esterházy-család múltjával, a barokk hétköznapok milyenségével.

A kastély a nagyobbak számára is tartogat izgalmas perceket. A felsősöket az általános iskolában elsajátított történelmi tudásra épülő, az Esterházy-kastéllyal, a barokkal és Pápával kapcsolatos kvíz várja, a kisebbek pedig a kort idéző kösztümökben tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat a legkülönfélébb barokk próbákon. A program végén a grófi pár vendégeli meg őket, ahol megtanulhatják a főúri etikett szabályait. 

A múzeumpedagógiai foglalkozások igencsak népszerűek a város iskolás és óvodás csoportjai körében. A tapasztalatok szerint a gyerekek nagyon fogékonyak a bemutatóra, főleg azért, mert az ismeretek elsajátítása csupa mozgás és játék kíséretében zajlik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-30 14:37:43

Nincs igazolt beteg Pápán, elmarad a testületi ülés, holnaptól nem kell parkolási díjat fizetni - sajtótájékoztatót tartott a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 12:10:43

Frank Liu Kovásznát is támogatta védőfelszerelésekkel


ajánlott cikk főképe

2020-07-09 23:18:25

Pápai rege - Molnár Lajos visszatekintő kiállítása a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje