Minősítik a borokat


2009-08-14 13:40:31  | cikk:  | 


Idén a borversenyre 18 fajta borral neveztek a boros gazdák 6 pincészetből. A versenyben résztvevő borfajták: olaszrizling, juhfark, furmint, hárslevelű, chardonnay, királylányka, cserszegi-fűszeres és egy igazi különlegesség: Pinot Noir-Zweiget cuvee. A versenyt a Jókai Mór Művelődési Központ szervezte, azon belül a Kertbarát Népfőiskola. A versenyről Farkas Tibor elnök úrral beszélgettem:

- A Somlói Borfesztivál alkalmából ez a tízedik megrendezett borverseny. A bor minősítéséhez csendes, nyugodt hely kell, ezért is esett az Edvy Malomra a választás. A zsűri elnöke Kurka Gábor,   további tagjai: Császár Attila, Illés Nándor, Pattronyi László és Letke István. A tavalyi termés elég jó volt, kedvezett az idő is neki, jó minőségű és karakterű borok születtek. Az idei kilátások már nem ilyen jók, Dobánál a termés felét elverte a jég, a többi oldalon 20% körüli a jégkár és erre most még jön az eső, ami nem túl szerencsés, mert megindulhat a rothadás.

Pontozzák a borokat megjelenésük tisztasága, színe, illatuk és zamatuk intenzitása, karaktere, minősége és összbenyomásuk alapján; 68 ponttól bronz, 76 ponttól ezüst, 87 ponttól arany, 94 pont feletti eredmény elérése esetén nagyarany minősítést kap a nedű. A díjakat ma 21 órakor adja át dr. Kovács Zoltán polgármester úr a Pápai Történelmi Napok alkalmából rendezett fogadáson a Somogyi József Galériában.

Tóth Tamara

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-10 22:08:22

Szakmai nap a felnőttképzés jegyében


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-07-29 16:03:30

Bűnmegelőzési program a strandon


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek