Dicsérjétek az Urat muzsikával!


2011-06-20 06:16:19  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Dicsérjétek az Urat muzsikával! főképe
A zenetörténet gyöngyszemeiből koncert kezdődött tegnap este 18 órakor a Ferences templomban.
- A koncert célja az, hogy kinyissuk a templomot, különlegessége pedig, hogy pápai és a városból elszármazott zenészek emelnek ma fel bennünket lélekben az Úrhoz - mondta Csernai Balázs káplán. A jótékonysági hangverseny a Dicsérjétek az Urat muzsikával című négy alkalomból álló koncertsorozat része, bevételét a templom karbantartására és felújítására szánják a szervezők.
Eisenbeck Ágota művésznő, a KELLA vonós együttes, Nagy Tibor és Szabó Tamás, Páll Erzsébet, Édes Lászlóné és a Szent István Kórus valamint a Bartók Béla Zeneiskola tanárai is felléptek tegnap este, hogy együtt és egyénileg is népszerűsítsék a klasszikus komolyzenét, mely napjainkban a feledés árnyékában tengődik, hisz oly kevés hangsúlyt kap a zeneközvetítő csatornákon keresztül.
A mai alkalmon, a keresztény hit Szentháromság vasárnapján Vivaldi, Telemann, Mozart, Werner, Fauré és Doppler művek mellett több Liszt klasszikus is elhangzott az impozáns falak között. A zene, a közös nyelv, mely összeköt minden embert és életünkbe a diszharmóniát harmóniára cseréli. A klasszikus zene pedig kiegyensúlyozottá és békéssé tesz bennünket, lecsillapítja háborgó lelkünket akkor is, ha mi emberek nem vagyunk egészen egyformák.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 11:12:29

Elmarad az ellenzéki hatpárti közös megemlékezés


ajánlott cikk főképe

2020-06-09 09:10:18

Új infrastrukturális beruházásokat adtak át az MH Pápa Bázisrepülőtéren


ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:45:36

Ismét közlekedik a városnéző kisvonat


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 17:54:02

Ünnepeljük együtt a ballagó diákokat!