Megérkeztek a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság résztvevői


2011-06-20 21:30:57  | cikk: mo  | 


Megérkeztek a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság résztvevői főképe
Nyolcadik évfolyamába lépett a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság, amelyet az elcsatolt országrészek magyar fiataljainak összefogása céljából rendeznek minden évben. A bajnokság legfontosabb missziója, hogy a Kárpát-medence magyar diáksportolói az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel találkozzanak, baráti kapcsolatok létesüljenek, s közben ápolják a hagyományokat hittel, sporttal, kultúrával.
Az Aranycsapat Alapítvány szervezésében Pápa nem először ad otthont a bajnokságnak, a házigazda nemes feladatát városunk már tavaly is ellátta. Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke elmondta, négy csapat érkezett a pápai tornára, a délvidéki Zenta, Ada és a felvidéki Hidaskürt települések diákjai, ezenkívül a négyszeres bajnokcsapat Székelyudvarhelyről. Bajnokcsapat, hiszen a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság válogatottja Dél-Afrikában megnyerte a Nemzetek Kupája utánpótlástornát, a Hessequa Cup-ot. Világsiker ez a magyar és a kárpátaljai labdarúgás számára. Az együttes veretlenül hódította el a kupát.
A fiatalokat szentmisével fogadták ma este a Szent József Kápolnában. Salgó Ferenc kanonok plébános a hit jelentőségére hívta fel a sportolók figyelmét, mely elengedhetetlen a kiemelkedő sportteljesítmény elérésében.
A diákbajnokság résztvevőit a sport mellett a héten még számos program várja. Holnap megtekintik a város nevezetességeit, szerdán történelmi vetélkedőn adnak számot tudásukról, csütörtökön kirándulnak, pénteken pedig bepillantást nyerhetnek a pápai bázisrepülőtér életébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-04 20:28:54

Pápán is megszólaltak a harangok a trianoni békediktátumra emlékezve


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 18:16:09

Főzés és jó hangulat - Semmelweis-nap Döbröntén


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 13:32:55

Lámpás kereszteződés épül a Somlai úton


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:59:36

Néhány hét múlva már működik az okoszebra