Hegyek a Bibliában - Hittantábor a Szent Benedek Plébánián


2011-06-20 21:43:38  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Hegyek a Bibliában - Hittantábor a Szent Benedek Plébánián főképe
Első alakommal szervezett hittantábort a Szent Benedek Plébánia Egyházközössége és az Égő Csipkebokor Közösség az alsós gyerekek számára a plébánián. A Hegyek a Bibliában elnevezésű egyhetes játékos táborban minden nap más és más heggyel, s ezáltal a Bibliával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Ma az Ararát hegyen járt a tábor ötven tagja.
- Isten nagyon sokféle módon szólította meg az embereket. A hegyek Jézus Krisztus életében és tanításaiban is nagy szerepet kaptak. Ezért mászunk fel mi is minden nap más hegyre, hogy Istennel ily módon ismerkedjünk, találkozzunk. Noéval az Ararát hegyre mentünk fel, ami azt jelenti, hogy ma egész nap Noé, az állatok és a víz köré csoportosulnak a feladatok. Az ötven gyermeket négy csoportra osztottuk el, minden csapatban egy-egy segítővel. Délelőtt jelenetet játszottunk, Noé történetét báboztuk el, bárkát is építettünk. Ebéd előtt kézműves játszóház várta a kicsiket, ahol - mivel Noé nap van - állatfigurákat készíthettek hungarocellből és flitterből, majd sorversenyeket játszottunk, melyben a feladatok az udvaron felállított medencék köré csoportosultak. Ilyen volt például, hogy papírhajókat hajtogattunk és időre kellett szívószállal fújni őket, ezt követte a halászat, a vízhordás evőkanállal és az állatos társasok, kirakók. Holnap Ábrahámmal a Moria-hegyére, szerdán Mózessel a Sínai-hegyre, csütörtökön Jézussal a Golgotára, míg pénteken a Táborhegyre kirándulunk, ahol énekeket és táncokat tanulunk majd - hangsúlyozta Steinerné Czihlár Helga és Répásné Ihász Mariann szervezők.
A szervezők szombaton családi napra invitálják a szülőket is, amikor is kiállítás nyílik a héten készült alkotásokból, valamint bográcsozással zárul az egyhetes tábor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 12:19:52

Légfertőtlenítővel bővült a központi-és gyermekorvosi ügyelet


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 15:35:49

Csak sürgős műtéteket, beavatkozásokat végezhet a kórház


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:32:46

Az Opel Marsal is segíti az Egyesített Szociális Intézmény munkáját


ajánlott cikk főképe

2020-02-14 22:24:36

A banda és a lakodalmasok