A bankokat bírálta a Jobbik


2011-06-21 17:45:12  | cikk: mo  | 


A bankokat bírálta a Jobbik főképe
Egy banki hitelkárosult személyes példáján keresztül emelte fel a hangját a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete a hiteltörlesztéssel kapcsolatos banki eljárások ellen. Orbán Imre, a párt helyi elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, egy Jobbik-szimpatizáns autóvásárlás céljából négy évvel ezelőtt egy millió forint hitelt vett fel az egyik banktól, majd a gazdasági válság begyűrűzésével elvesztette állását, így kéthavi törlesztőrészletet nem tudott befizetni. 
- A bank felmondta a szerződését, különféle járulékokkal és díjakkal terhelte meg a fennmaradó összeget és a másfél hónappal ezelőtti 750.000 forintos tartozás mára mintegy 1.200.000 forintra rúg. A károsult három napos haladékot kapott arra, hogy vagy egy összegben befizeti a teljes hátralékot, vagy a bank elviszi az autóját – foglalta össze az esetet Orbán Imre.
A radikális párt helyi elnöke kérdésünkre elmondta, a megoldás az lenne, ha a bankok emberi módon közelítenének a hitelesekhez. 
- A mi javaslatunk az lenne, hogy a bank próbáljon megállapodni a hitelessel. Nem pedig két hónap után egyből kiadni egy behajtó cégnek az ügyet. Az, hogy valakinek egy vagy két hónap nehézsége adódott, még nem jogosítja fel a bankot arra, hogy előzetes egyeztetés nélkül elvigye az autóját vagy akár a házát. Sajnos ez jellemző Magyarországra. A hiteleseket jelen pillanatban semmi nem védi. Korábban hoztak egy olyan törvényt, hogy a bank egyoldalúan módosíthatja a szerződést. Ez esetben szerződésmódosítás történt a bank részéről, mivel megszüntette azt – fogalmazott Orbán Imre.
A jobbikos képviselő megítélése szerint egy pártnak kötelessége felhívni a figyelmet e sokakat érintő problémára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-28 17:35:05

7 milliárd forint


ajánlott cikk főképe

2020-09-14 15:13:34

3,5 millió Ft támogatást nyert a Kékfestő Múzeum


ajánlott cikk főképe

2020-09-05 21:48:27

Kevesebb karantén


ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:44:36

Új rend a piacon és a parkolásban