Történelmi vetélkedő a nemzeti összetartozás jegyében


2011-06-23 06:11:13  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Történelmi vetélkedő a nemzeti összetartozás jegyében főképe
Történelmi vetélkedőt szerveztek a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokságban résztvevő csapatok - Zenta, Ada, Hidaskürt, Székelyudvarhely és Pápa - számára tegnap este. A versenyt a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményében tartották, a verseny szervezője Szalóky-Katóné László Mária volt. A 6-6 főből álló csapatoknak öt feladatot kellett megoldaniuk, melyben II. Rákóczi Ferencről és Liszt Ferencről esett szó.
- A feladatok összeállításában elsődleges szempont volt az, hogy Liszt Ferenc születésének 200. és a Szatmári béke aláírásának 300. évfordulóját ünnepeljük az idén. A gyerekeknek, -mivel határon túli magyarok,- a történelemoktatásból ezek a részek kimaradtak. A hangsúlyt természetesen az általános tájékozottságra és a műveltségre helyeztük. Rákóczi Ferenc személye azért is érdekes, mert Kassán vannak a hamvai, s a rodostói emlékház másolatát Kassán építették fel, míg Rákóczi szülőháza Szlovákiában található. Úgy gondolom, hogy ezek is szimbolizálják, hogy ez a verseny határon túli magyaroknak készült - fogalmazott Zoboki Mariann történelem tanár, a zsűri tagja.
A háromtagú zsűriben, mint a zsűri elnöke Bartosné Illés Zsuzsanna történelem tanár, Zoboki Mariann és Scheller György tanárok foglaltak helyet. Az első három helyezett értékes könyvjutalomban részesült.
Amíg a diákok versengtek, addig a kísérő tanáraik a Somlóra tettek látogatást.

I. helyezett: Zenta
II. helyezett: Székelyudvarhely
III. helyezett: Ada
IV. helyezett: Hidaskürt
V. helyezett: Pápa

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-15 19:22:46

Fedett buszváró a Pálházapusztán élőknek


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 12:42:53

Hajrában az Örökség - Támogassuk az erkeleseket szavazatunkkal


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 14:05:33

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője


ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel