A rövid időtartamú közfoglalkoztatási programról döntött a PCKÖ


2011-06-24 13:54:26  | cikk: mo  | 


A rövid időtartamú közfoglalkoztatási programról döntött a PCKÖ főképe
A rövid távú közfoglalkoztatás megvalósítása érdekében együttműködési megállapodást kötött Pápa Város Önkormányzata és a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (PCKÖ). A megállapodásban foglaltakról ma délelőtt tárgyaltak a kisebbségi képviselők. 

A megváltozott törvényi szabályozás miatt a korábbi közfoglalkoztatási programot megszüntették. Az új jogszabályi háttér 2011-ben 34 fő 8 órás foglalkoztatásra ad lehetőséget a városnak. 4 órás foglalkoztatásban 248 fő alkalmazásáról dönthetett Pápa Város Önkormányzata. Ennek értelmében a PCKÖ 10 fő, bérpótló juttatásban részesülő személy foglalkoztatására kapott lehetőséget. Holdosiné Bánhegyi Ildikó, a PCKÖ elnöke elmondta, az előző évekhez hasonlóan a családokkal történő kapcsolattartásra, illetve a Rigó lakótelepen, a Hódoska majorban élők saját lakókörnyezetének rendben tartásához keresnek közreműködőket. A 10 fő kiválasztásával Holdosiné Bánhegyi Ildikót bízták meg a képviselők, így a továbbiakban ő felel az alkalmazottak végzett munkájáért. Az együttműködési megállapodásban foglalt feltételeket a PCKÖ elfogadta. A munkavégzés várhatóan augusztusban indul. 

A vegyes ügyek keretében a képviselők tájékoztatást kaptak a kisebbségi önkormányzat jelenlegi helyzetéről. A testület jelen pillanatban 930139 forinttal rendelkezik. A következő támogatás várhatóan augusztusban érkezik, melynek összege még nem ismeretes. 
A PCKÖ elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy az Országos Cigány Önkormányzat a rendőri szakma iránt elhivatott, érettségizett, cigány származású férfiakat és nőket keres, akik sikeres alkalmassági vizsga után elhelyezkedhetnek a kapitányságokon. A felhívásra a PCKÖ jelentkezőket vár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-13 20:57:37

Nyílt nap a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 08:54:23

Közösségi fenyőfaünnep a (volt) Kilián lakótelepen


ajánlott cikk főképe

2020-01-01 12:40:44

Színpompás szilveszter


ajánlott cikk főképe

2019-09-15 11:35:29

Főzőverseny, faültetés, színpadi programok, születésnapi torta - Így ünnepeltek az erzsébetvárosiak


PÁPA időjárás