Meg kell változtatni az értéktévesztett világot - Diplomaosztó a Pannon Egyetemen


2011-06-25 12:26:21  | cikk: mo  | 


Meg kell változtatni az értéktévesztett világot - Diplomaosztó a Pannon Egyetemen főképe
17 végzős hallgató vehette át diplomáját ma délelőtt a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem pápai Neveléstudományi Intézetében. A diplomaátadó ceremónián részt vett dr. Zsolnai Józsefné dr. Mátyási Mária docens, az intézet igazgatója, dr. Mihalovics Árpád rektorhelyettes, dr. Géczi János gazdasági ügyekért felelős kari megbízott, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője. 

Az elnökség ünnepélyes bevonulását követően dr. Mihalovics Árpád köszöntötte a megjelenteket, majd megtartotta ünnepi beszédét. A rektorhelyettes hangsúlyozta a pedagógiai szakma fontosságát és megemlékezett a januárban elhunyt Zsolnai József professzorról, akinek szellemi öröksége, tudományos munkái, nevelési programja továbbra is útmutatóul szolgálnak mind a hallgatók, mind az oktatók számára. Dr. Mihalovics Árpád beszédében elmondta, a Pannon Egyetem 2009 szeptemberében ünnepelte 60 éves évfordulóját. Jelenleg az egyetem öt karán folyik a munka. Szám okban 414 oktató négy képzési szinten 121 szakon több mint 10500 hallgatót oktat a Pannon egyetem öt településen működő intézményeiben. A rektorhelyettes elmondta, az egyetem a közép-és észak-dunántúli régióban mind az oktatás, mind a kutatás, mind pedig a kultúra területén meghatározó szerepet tölt be. Dr. Mihalovics Árpád a végzős hallgatókhoz fordulva kiemelte, nemzedékükre komoly és felelősségteljes munka vár.
- Önöknek részt kell vállalniuk az értéktévesztett világ megváltoztatásában. Azok mögé kell felsorakozniuk, akik az igazi értékek helyreállításáért határozott kiállást mutatnak, és új erkölcsi alapokra akarják helyezni a jövőt – fogalmazott a rektorhelyettes.

Az ünnepi eseményen dr. Áldozó Tamás is köszöntötte a végzősöket és a megjelenteket. Beszédében azt hangsúlyozta, ami igazán fontos, a helyi hagyományokban gyökerező igény a jobbra való törekvésre, Pápán megvan. 
- Megvannak a hagyományaink és megvan az igény arra, hogy amit elődeink összegeztek, számunkra hátrahagytak, azt folytassuk. Zsolnai József professzor hathatós segítségével, nagy harcok árán bár, de ezért valósulhatott meg az egyetemi képzés Pápán – emelte ki a polgármester.

A diplomaosztó rendezvényen a kulturális műsort követően átadták a Fiatal Kutatók Színrelépése (FIKUSZ) programban, a 2010-2011-es tanév tavaszi félévében a Pedagógia, Pszichológia, Tantárgypedagógia és Oktatástechnológia szekcióban sikeresen szereplő hallgatók díjait. A TÁMOP „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja” pályázat támogatásával megvalósult program díjait dr. Géczi János adta át. 
I. helyezett: Ivanics Ferenc (A csillagászati ismeretek oktatásának intézményei és helyzete Magyarországon)
II. helyezett: Egyed Krisztián (Diákjogok)
III. helyezett: Garaczi Mária (A Waldorf pedagógia bemutatása a veszprémi Csillagvár Waldorf Tagóvodán keresztül)

A ceremóniát követően dr. Zsolnai Józsefné dr. Mátyási Mária látta el útravalóval a végzős hallgatókat. 
- Kívánom Önöknek, hogy életüket ne csupán diplomásként, hanem a szó nemes, megkülönböztetett értelmében értelmiségiként tudják élni. Az jelent kihívást, igazi feladatot számunkra, ha életünkben folytonosan jelen van a kultúra, a tudás átvételének, megőrzésének és továbbadásának mozzanata. Alkotó értelmiségiként pedig a kreatológiai mozzanata is – fogalmazott az intézet igazgatója. 

Az ünnepségen Riegler Klaudia egyetemi hallgató könnyek között búcsúzott végzős társaitól, majd Ivanics Ferenc végzős pedagógia alapszakos hallgató köszöntötte oktatóit és a megjelenteket. A rendezvényen az ünnepélyes fogadalomtétel után a frissen végzett hallgatók dr. Mihalovics Árpád rektorhelyettestől vehették át diplomájukat.   

Pedagógia alapszakon 5, neveléstudományi mesterszakon, nevelési és oktatási kutatások szakirányon 4, a koragyermekkor pedagógiája szakirányon pedig 8 hallgató végzett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-08 17:47:22

Munkák a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 13:22:49

Kesztyűben a piaci árusok


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 16:14:09

Enyhítések az alapellátásban


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is