Ada a pápai elődöntő győztese


2011-06-25 15:04:15  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Ada a pápai elődöntő győztese főképe
Ami tegnap néhány ember kivételével mindenki számára egyértelmű volt, mára hivatalosan is valósággá vált, hogy az idei pápai elődöntőt veretlenül, +24-es gólkülönbséggel Ada csapata nyerte meg. A délvidékiek elsőségéhez kétség sem férhetett, a teljes mezőnyt magabiztosan, nagyarányú győzelmeket aratva utasították maguk mögé.
- A célunkat elértük, a gyerekek pályára léphetnek az Albert Stadionban – nyilatkozta a tornagyőzelmet követően Sztári Attila, az adaiak edzője. Nagy öröm számunkra, hogy Délvidék eljutott a budapesti döntőbe, a holnapi napon is mindent megteszünk, de a győztesek már úgy érzem most is mi vagyunk. Nem gondoltam, hogy vereség nélkül nyerjük meg a bajnokságot, sok múlik azon, hogy a meccseken ki lövi az első gólt, szerencsére ez kivétel nélkül nekünk sikerült. A gyerekek is mindent megtettek, összeszokott csapatként működtek, a védők és a támadók is remekül játszottak, a középpályások jól szervezték a játékot.
A díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Lukács Endre, a Pápai Vízmű vezérigazgatója és Kövér László adta át. Az Országgyűlés elnöke beszédében az összetartozás fontosságára hívta fel a figyelmet.
- A bajnokság nem csupán a sportról szól, hanem arról a tudatról, hogy országhatárainkon belül és azon kívül élő magyarok összetartozunk, összeköt bennünket a közös múltunk, a kultúránk, örömeink, bánataink. A sport is erről az összetartozás szól: erősíti a csapatszellemet, segít leküzdeni az előttünk adódó problémákat. Kívánom, hogy legyetek sikeres sportolók és minél előbb térjetek vissza Pápára, nemcsak a csapatotokkal, hanem a családotokkal is.

A bajnokság végeredménye:
1. Ada 9 pont
2. Zenta 3 pont
3. Székelyudvarhely 3 pont
4. Hidaskürt 3 pont

A Petőfi Gimnázium versenyen kívül indult, az idei tornán mérlegük három győzelem, egy vereség, az ellenük elért eredmény nem számított bele a végső sorrendbe.

Különdíjasok:
Gólkirály: Kaszás Kristóf (Ada) 6 gól
Legjobb kapus: Laczkó Attila (Ada)
Legjobb játékos: Farkas Dániel (Ada)
Legjobb pápai játékos: Horváth Tamás
A pápaiak gólkirálya: Enyingi Marcell – 4 találat

A diákbajnokság eredményei:

1. játéknap
Hidaskürt – Székelyudvarhely 0-1
Ada – Zenta 9-1

2. játéknap
Pápa – Hidaskürt 4-0
Székelyudvarhely – Ada 0-6

3. játéknap
Pápa – Ada 0-4
Székelyudvarhely – Zenta 1-2

4. játéknap
Pápa – Székelyudvarhely 3-2
Zenta – Hidaskürt 1-2

5. játéknap
Hidaskürt – Ada 0-10
Pápa – Zenta 4-1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-02 11:15:33

Ha nyár, akkor focitábor


ajánlott cikk főképe

2020-07-18 16:19:55

A PELC III. nyerte a Takácsi Kupát


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 10:23:01

Győrben folytatja a PELC nevelés


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 19:52:06

Zártkapus meccsek várnak a Perutz FC-re