Évadzárót tartott a Pápai Polgári Kör


2011-06-25 16:54:45  | cikk: HuHa  | 


Évadzárót tartott a Pápai Polgári Kör főképe
Megemlékezéssel és kötetlen beszélgetéssel zárta az évadot a Pápai Polgári Kör mai összejövetelén. A hagyományos rendezvény a hagyományos forgatókönyv szerint zajlott: a tagság a Wass Albert emlékkőnél kezdte programját és az Edvy Malom Fogadóban folytatta. Az emlékkőnél tartott tiszteletadáson Rabi István, a kör elnöke elmondta, az emlékművet a következő esztendőben – a Pápai Polgári Kör tíz éves jubileumára - meg kívánják újítani. A műsoron dr. Hauber Károly tekintett vissza Wass Albert életútjára, hazafiságára és írói munkásságára. Méltatásában úgy fogalmazott, Wass Albert írásaiban mestere volt az emberi jellemek megformálásának, az otthonát jelentő tájak bemutatásának és a cselekményszövésnek, magyarságtudata, a hazáért való tenni akarása pedig idegen földön is megmaradt. A megemlékezést követően az Edvy Malom Fogadóban gyűltek össze a kör tagjai, hogy egy ízletes ebéd mellett kötetlen beszélgetéssel zárják az évadot. Rabi István érdeklődésünkre elmondta, a Pápai Polgári Kör mozgalmas évet zár, a szeptemberben kezdődött évadot a két önkormányzati választás határozta meg.
-Mindkét helyi választásnál aktívan részt vettünk a munkában, hiszen célunk az volt, hogy olyan politikai erő kerüljön a város élére, amely a mi értékrendünkkel egyező értékeket vall, és ez eddig még mindig így is volt.
Az elnök arról is szólt, összejöveteleikkel, meghívott vendégeikkel közéleti fórumot hoztak létre, melyen az ország helyzetét meghatározó témákról esett szó.
-Sokan azt gondolták, hogy most már eljött a tejjel-mézzel folyó kánaán ideje, de be kellett látni, hogy országunk számtalan sebből vérzik, nehéz hétköznapi problémákat kellett megoldania a kormánynak és a Parlamentnek. Mi a saját eszközeinkkel próbáltuk ezeket a témákat feldolgozni és vendégeinkkel az aktuális nehézségeket beszéltük meg rendezvényeinken.
Rabi István hozzátette, a polgári körök szervezetileg egyetlen párthoz sem tartoznak, ám amíg a kormány azokat az értékeket próbálja megvalósítani, melyeket a polgári kör is vall, addig érzik, hogy törődnek velük, a kölcsönösség elvén pedig a polgári kör támogatja a kormány munkáját.
-A jelenlegi kormány jó irányba indult el, olyan alapok születtek meg, melyre már nagyon vártunk, így például az Alkotmány, melynek hatását most még nem érezzük, de ezzel az alaptörvénnyel sokkal becsületesebb, tisztább ország épülhet – fogalmazott a kör elnöke.
Az évadzáró rendezvény vendége ezúttal is Kövér László volt. A Magyar Országgyűlés elnöke most is a mögöttünk álló időszak munkájáról beszélt és a megoldandó problémákat vázolta fel. Szólt az Európai Unió soros elnökeként végzett munkáról, a hazánkat és egész Európát foglalkoztató társadalmi és gazdasági problémákról, beszélt az ország jelenlegi helyzetéről és azokról a nehézségekről, melyekre a kormánynak és az országgyűlésnek megoldást kell találnia.
-Egy évvel ezelőtt arról beszéltem, hogy már az is siker lesz, ha működőképes állapotban tudjuk tartani az országot, tekintettel arra a lehetetlen költségvetési helyzetre, amit a Bajnai-kormánytól örököltünk. Ez a siker megadatott, bár nem kis erőfeszítések árán, de meg tudtuk őrizni közintézményeinket, kórházainkat, a tömegközlekedést, a nyugdíjakat és így tovább. Mindez az erőfeszítés megalapozta ezt az évet, melyet már az új kormány és Parlament döntései alapján élünk. A következő megpróbáltatás az Európai Uniós soros elnöksége volt, és most e fél éves időszak vége előtt néhány nappal – egyetértve miniszterelnök úrral – azt mondom, 98 százalékban teljesítettük azt, amit vállaltunk. Mindez rendkívül sok energiát és időt emésztett fel, a Parlament mégsem pihent, a megtárgyalt előterjesztéseknek nagy részét a kormány tette az asztalra és olyan jelentőségű döntések születtek, amik megalapozzák a jövőt.
A jövő nem lesz könnyű – hangsúlyozta Kövér László. Mint mondta, Európát és hazánkat is olyan problémák gyötrik, melyeket minden országnak meg kell oldani. Ezek közül a demográfiai nehézségeket, a roma problémát, a nyugdíjrendszer és a foglalkoztatottság kérdését emelte ki. A hazai társadalmi elégedetlenségről úgy fogalmazott, józan ésszel, tárgyilagosan az emberek többsége belátja, hogy a dolgok nem folytatódhatnak úgy tovább, ahogy korábban mentek. De míg elfogadják, hogy rendet kell csinálni, áldozatot kell hozni, azt várják, hogy őket ez ne érintse, ne rajtuk kezdődjék a változás. Nagy bölcsességre van szüksége a döntéshozóknak és az embereknek is ahhoz, hogy megtalálják az optimális megoldást, és a terhek eloszlása igazságosabb legyen. Előadását összegezve a Magyar Országgyűlés elnöke azt mondta, az elmúlt, nagyon nehéz és sikeres fél év után hasonlóan nehéz, de eredményes időszakra számít a következő fél évet tekintve.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-17 22:16:01

A kilencvenöt éve született Nagy Lászlóra emlékeztek a városbarátok


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 12:12:43

Fertőtlenítették a pápai idősotthonokat


ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 13:29:14

70 százalékos készültségen a futópálya