Tanévzáró Petőfi és Jókai egykori iskolájában


2011-06-25 16:57:32  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Tanévzáró Petőfi és Jókai egykori iskolájában főképe
Ünnepi istentiszteleten zárta a 2010-2011-es tanévet a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája ma délután a református templomban.
A tanévzáró istentisztelet Köntös László egyházkerületi főjegyző igehirdetésével kezdődött, aki hangsúlyozta, a mai alkalom emlékeztet a hitre és a számadásra.
Kovács Dániel igazgató ünnepi beszédében a közel két évtizedes pápai szolgálata után búcsúzott az intézménytől.
- Iskolánk 480. jubileumi tanévét zárjuk. „Áldott legyen az Úr! Napról napra gondoskodik rólunk, a mi szabadításunk Istene.” Áldott legyen az Úr, hogy hirdethettem az igét az iskolában és a Dunántúl református templomaiban, hogy gyerekek nemzedékeit taníthattam az evangélium üzenetére, hogy örülni engedtem a győzelemben, s sírni a bukásban. Isten áldja a kollégáimat emberi, szakmai és egzisztenciális küzdelmeikért. Tanítványaink növekedjenek emberségben, hitben, tudásban, Isten és emberek előtt való kedvességben. Legyen áldott minden gyermek mögött az Istenben bizakodó keresztény szülői és családi háttér. Áldja meg Isten iskolánk fenntartóját, hogy virágzó intézménnyel büszkélkedhessek felelősségteljes szolgálatunk nyomán - mondta Kovács Dániel, majd Sík Sándor: Te Deum című versével zárta beszédét.
Ezt követte Huszár Pál világi elnök búcsúztatója, majd az iskola diákjainak rövid összeállítása.
Az idei tanévben 33 diák kapott oklevelet tanulmányi eredményéért, valamint néhány tanuló kiemelt jutalomban részesült. Istenadta Tehetség Alapítvány díjat kapott Pátkai Ádám és Dorka Máté. Jókay Család Alapítvány díjban részesült Böröczky Dezső, Póti Péter, Benyes Roland. Szőllősy Sándor-díjat Kisantal Krisztina és Dóczi Barna vehetett át, valamint 4 tanuló az A.Tóth Sándor Alapítvány jutalomkönyveit kapta meg.
A tanévzáró a Szózat közös eléneklése után a kivonulással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-03 18:16:09

Főzés és jó hangulat - Semmelweis-nap Döbröntén


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 14:11:49

Kétszer is negatív lett a pápai kórházból Ajkára küldött koronavírus-gyanús beteg tesztje


ajánlott cikk főképe

2020-03-04 13:38:06

Új járda épül a Szent István út egy szakaszán