Babják Tamás és Baumann Béla fotókiállítása Pápán


2011-06-26 19:39:57  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Babják Tamás és Baumann Béla fotókiállítása Pápán főképe
Babják Tamás és Baumann Béla veszprémi fotóművészek szebbnél szebb alkotásaiból nyílt kiállítás ma a délelőtti istentisztelet után a református templomban. A megnyitó előtt Hriczu Ádám, a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola növendéke gitáron varázsolt meghitt hangulatot a képekhez. A kiállítást dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg. Hosszú és tartalmas mondanivalójában az intézményvezető áttekintette a templom szerepét és jelentőségét honfoglaló őseinktől egészen napjainkig, majd személyes élményét is elmesélte a veszprémi várban működő templom kiállítói térként való működéséről.
- Napjainkban sokszor halljuk, hogy templomaink üresek, hogy kiürülnek, hogy egyre kevesebben vesznek részt miséinken, istentiszteleteinken. Itt a kihívás, itt a feladat, hogy híveinket, és ha lehet mellettük az érdeklődőket is behozzuk a templomokba. Nézze meg az évszázadok építészeti, művészeti emlékeit. Érezze magát részesének nemzetünk története egy-egy darabjának - fogalmazott az igazgató.
Dr. Hermann István szerint a templomokban lévő kiállítások több szempontból is jelentősek. Nyitva van a templom, szellőzik, melegszik, könnyebb fenntartani is. Az érdeklődők az istentiszteletek előtt és után nem mennek azonnal haza, hanem megtekinthetik a kiállításokat, beszélgethetnek, találkozhatnak egymással. A templomba betérnek olyan emberek is, akik a kiállítás miatt jönnek, de  látják, megnézhetik a templom belső architektúráját is, és ha nem ismerik a helyi szokásokat, ismerkedhetnek az adott felekezet hitéleti helyével is.

Babják Tamás és Baumann Béla mindketten túl vannak már sok-sok kiállításon, pályázaton, amelyek meghozták az egyéni sikereket és eredményeket. Tán mindkettejük hitvallását fogalmazta meg Baumann Béla gondolata: „Más szemmel fürkészem a világot, mindig keresve a képet benne, ami a kellő pillanatban exponálva nem a megszokott látványt mutatja majd a nézőjének.”

Baumann Béla gyermekkora óta fotózik, de komolyabban egy véletlennek köszönhetően foglalkozik a művészettel. A digitális fotózás csodái a technika elterjedése óta lelkesítik a művészt. Kedvenc témái a természet, azon belül is inkább a tájképek, a lakókörnyezetek, a Balaton és a Bakony valamint az ember portrék.

Babják Tamás már visszatérő kiállítóként érkezett városunkba. Többnyire csendéleteket, természeti tájképeket és portrékat hozott a templomba. Kedvenc témája még mindig a portré, és már ő is áttért a digitális technikára. 2005-től tagja a veszprémi HEMO fotóklubnak. A kiállított fotók közül a kedvenc képe kislánya portréja. Saját bevallása szerint hálás, de az egyik legnehezebb téma a gyerekek fotózása.
A kiállítás Július 31-ig látogatható a templom nyitvatartási idejében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-18 17:14:26

Osztályonként vették át a bizonyítványokat a Weöresben


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 17:15:20

A pápai tűzoltók teljesítették Bence kívánságát


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 11:26:33

Beck Zoli és a Szívemhez szorítom


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak