Támogatja a város a Pegazus Parádét


2011-06-28 11:46:33  | cikk: mo  | 


Támogatja a város a Pegazus Parádét főképe
500000 forint támogatásról szóló szerződést írt alá ma délelőtt Végh Zsolt, a Pegazus Színház igazgatója és Unger Tamás alpolgármester hozzájárulva a Pegazus Parádé programjainak megvalósításához. A rendezvény múltja és a tervek is olyan színvonalat képviselnek, amelyeket Pápa Város Önkormányzata támogatásra érdemesnek ítélt – fogalmazott az alpolgármester. Már a kora gyermekkorban meg kell ismertetni a jövő generációjával a színház nyújtotta örömöket, hogy a gyermek felnövekedvén később is ezt a szórakozási formát válassza majd. Erre a Pegazus Parádé tökéletesen alkalmas – tette hozzá Unger Tamás.       

Végh Zsolt köszönetét fejezte ki a támogatásért, majd elmondta, nemcsak a nyári nagyrendezvény, hanem a színház működése is jelentősen függ attól, hogy Pápa Város Önkormányzata – most már hat éve áll – igencsak segítőkészen, mind szakmailag, mind anyagilag a színház mellett.Végh Zsolt biztosította a város vezetőit arról, hogy társulatuk mindent elkövet annak érdekében, hogy július 15-16-án egy színes, tartalmas és színvonalas produkció valósuljon meg. 
A programok minden évben más-más téma köré csoportosulnak. A hatodik gyermekfesztivált ezúttal a barokk jegyében szervezik. A helyszínek között is nagy hangsúlyt kap az Esterházy-kastély és annak udvara, de természetesen lesznek programok a jól bevált árnyat adó fák tövében is, a Várkertben.

Július 15-én, pénteken a parádé a gyermekalkotói pályázat győzteseinek díjkiosztó ünnepségével kezdődik. A Pegazus Színház az évad közel 240 előadása során több mint 40000 látogatót fogad. A gyermekközönség figyelmét mindig arra hívják fel, amennyiben az előadással kapcsolatban bármi megragadta fantáziájukat, vessék papírra, rajzolják le. Végh Zsolt elmondta, sok száz pályamunka érkezett, melyek közül 50 alkotást díjaznak is a parádén. Az Esterházy-kastélyban kiállítás nyílik a gyermekalkotásokból. A díjazottak a Pegazus Színház Rigócsőr király című díszelőadásán vehetnek részt a Nádor-teremben. 

A nagyrendezvény fő programnapja a szombat lesz. Július 16-án a kastély udvarán barokk zenével és tánccal csalogatják a népet a parádéra, ahol az ünnepélyes nyitóceremónia keretében a grófi pár köszönti a megjelenteket, majd az udvartartás és a vendégek díszmenetben vonulnak a Várkerti megnyitó helyszínére. A színi előadások és a sok-sok játék mellett mackókiállítás, nemesi hétpróba, interaktív vidám koncert, kézműves foglalkozások és látványos tűzzsonglőr-bemutató várja az érdeklődőket.

A programok ingyenesen tekinthetők meg. A szervezők arra törekszenek, hogy olyan rendezvényt kínáljanak a látogatók számára, mely családi, bensőséges hangulatot teremt és melyben természetesen az egész napos játéké a főszerep.

A programról bővebb információ a társulat oldalán érhető el.
http://www.pegazusszinhaz.hu/

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 12:32:46

Az Opel Marsal is segíti az Egyesített Szociális Intézmény munkáját


ajánlott cikk főképe

2020-07-30 13:54:42

Szerelik a közlekedési lámpákat a Somlai úton


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 13:30:24

Búcsúját ünnepelte a Szent Anna templom