Próbacsúszás után, átadás előtt


2011-06-29 08:01:34  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Próbacsúszás után, átadás előtt főképe
Múlt szerdán kezdődött meg és ma ér véget a Várkertfürdő új csúszdatornyának műszaki átadása. Ezekben a napokban az utolsó munkafázisokat végzik a kivitelezők, gyepszőnyeget telepítenek a torony köré, rendezik a terepet, takarítják és csinosítják az építményt. A kivitelezés utolsó fázisát dr. Áldozó Tamás polgármester is megtekintette és elismeréssel szólt a Várkertfürdő strandjának új eleméről. A kivitelező VemévSzer Kft. építésvezetőjétől megtudtuk, a műszaki átadás során feltárt hiányosságokat pótolták, így nem lesz akadálya annak, hogy július elsején birtokba vehessék a három új óriáscsúszdát a vendégek. A csúszdákhoz felvezető lépcsőház teljes magassága közel 16 m, így ez a Várkertfürdő legmagasabb pontja. A legmagasabb csúszda indítópontja 13 méter, hossza pedig közel 90 méter. A rafting csúszda különlegessége az 1400 mm-es átmérő, mely lehetővé teszi, hogy speciális „úszógumin” egyszerre ketten csússzanak le rajta, a harmadik csúszdaelem pedig változó lejtésével tűnik ki a hagyományos csúszdák közül.  A csúszdák egyébként – a próbaüzemen részt vevő műszaki kollégák szerint – rendkívül gyorsak és különleges élményt nyújtanak. Persze a puding próbája az evés – az új csúszdák különlegességéről péntektől mindenki meggyőződhet személyesen is.
A Pápai egészség- és fürdőturizmus fejlesztése című, Európai Uniós projekt keretében megvalósuló beruházás négy elemet foglal magába: a „Nagy tappancs” gyermekmedencét már június 11-én átadták a strandolóknak, a csúszdatornyot július elsején avatják, a bővítés további elemein pedig még dolgoznak a kivitelezők. Az építési munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, így a további átadások is határidőben történhetnek meg – tudtuk meg Andorka Gábor építésvezetőtől. A többfunkciós, 1000 m2-es nagy strandmedencénél elkészült az ugrótorony betonszerkezete, a gépházba beszerelték az uszodatechnikai berendezéseket, és nagyrészt elkészültek a burkolatok is.
-Jelenleg az medence aljzatának és oldalainak burkolását végezzük, folynak az ugrótorony betonkozmetikai utómunkálatai és megkezdődött a medence körüli terület rendezése is – mondta el az építésvezető. Hasonlóan jól halad a gyógyászati épület kivitelezése is, a strandra járók napról napra láthatják az épület „növekedését”, bár egyelőre az épület alakja az állványhegyektől nem látszik.  
-Az épületen a szerkezetépítők mellett nagy létszámú kőműves dolgozik, hiszen jelentős mennyiségű falazatot kell elkészítenünk, emellett vasszerelők, szigetelők dolgoznak az építési területen. A szerkezetépítésnek az utolsó fázisához érkeztünk a medencetérnél, a zárófödémeket elhelyeztük, ezek zsaluzása és betonozása zajlik és megkezdtük a villamossági és gépészeti alapszereléseket is. A következőkben elkészítjük a termálfürdőből a gyógyászati épületbe vezető átkötő folyosót is.
Andorka Gábor azt is elmondta, tekintettel arra, hogy a strandszezon idején folynak a munkálatok, igyekeznek „lábujjhegyen” dolgozni és bár az építkezés némi zajhatással jár, fokozottan figyelnek arra, hogy ne zavarják a fürdő vendégeit. Eddigi tapasztalataik jók, a vendégek nagy érdeklődéssel és tetszéssel fogadják a látványos fürdőbővítési munkák előrehaladását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-28 08:07:06

Hálaadás a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-09-11 23:07:45

Elkészült a Refi konyhája és ebédlője


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 02:57:56

Dr. Áldozó Tamás: végtelenül megtisztelő, hogy 8 év után újabb öt évre én vagyok a város polgármestere


ajánlott cikk főképe

2019-11-03 22:08:20

Szabadságkoncert a Vastag fivérekkel


PÁPA időjárás