Hétfőn megkezdik a Fő utca - Deák Ferenc utcai csomópont átépítését


2011-06-29 08:02:59  | cikk: HuHa  | 


Hétfőn megkezdik a Fő utca - Deák Ferenc utcai csomópont átépítését főképe
Hamarosan eltűnik a Deák Ferenc utca Fő utcai végén lévő gödör és a csomópont elnyeri végső formáját és közlekedési rendjét. Az említett útszakasz elkészítése a „Tókert utca, Szabadság utca, Gróf út fejlesztése” című Európai Uniós projekthez tartozik, a munkálatok idejét a Fő tér végleges lezárásának és a belváros rekonstrukciójának kivitelezéséhez igazították, hogy az újonnan kialakított burkolatelemeket már ne terhelje a nagy gépjárműforgalom. Tekintettel arra, hogy július 4-én megkezdődnek a – múlt évben zajlott próbafeltárásokat követő – régészeti ásatások a Fő téren, ez pedig a gépjárműforgalom kizárását is jelenti az adott belvárosi szakaszról, megkezdődik a Deák Ferenc utca végi útrekonstrukció is. A részletekről Molnár Istvántól, a városfejlesztési osztály vezetőjétől kaptunk tájékoztatást.
-A Deák Ferenc utcai csomópont átalakítása előreláthatóan két hétig fog tartani.  Meghosszabbított fekvőrendőröket – dobbantókat – építünk és helyreállítjuk az útburkolatot. Az új közlekedési rend szerint a gyalogosoknak lesz elsőbbsége mind a Fő utcán, mind pedig a Deák Ferenc utcán a kereszteződésnél, a Deák Ferenc utcáról ezentúl is jobbra, kis ívben lehet majd kihajtani, a Fő utcának pedig jelentősen korlátozzuk a gépjármű forgalmát – mondta az osztályvezető.
Az átépítés idejére megváltozik a belváros ezen részének közlekedési rendje: hétfőtől nem lehet behajtani a Fő utcára a református templom irányából, a Deák Ferenc utca mindkét oldalán megtiltják a parkolást, a Közép utcáig illetve a Közép utcán pedig kétirányú forgalmat engedélyeznek az ott lakóknak. A csomópont átépítési munkák a Fő utca-Deák Ferenc utca kereszteződésénél folynak majd, ezért a Közép utcai kereszteződéstől a Fő utcáig teljes szélességben lezárják a Deák utcát. Tekintettel arra, hogy a régészeti ásatások is megkezdődnek a Nagytemplom környékén, a Fő teret is lezárják hétfőn, így a járművek a Fő tér- Fő utca helyett az új belső elkerülő úton (Gróf út - Szabadság utca – Böröczky-domb) haladhatnak.
A forgalomváltozás minden közlekedőtől fokozott figyelmet igényel, a balesetek elkerülése végett, aki teheti, kerülje a Deák Ferenc utca környékét a következő két hétben. A csomópont átépítését követően érvénybe lép az osztályvezető által ismertetett új közlekedési rend.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-03-27 15:42:45

Fertőtlenítették az óvodákat


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 19:21:54

Kiemelt szerepe van a segítségnyújtásban az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványnak


ajánlott cikk főképe

2020-07-14 17:32:26

Megújul a színházépület