Várhatóan a jövő héten véglegesen lezárják a Fő teret


2011-06-29 09:37:51  | cikk: mo  | 


Várhatóan a jövő héten véglegesen lezárják a Fő teret  főképe
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Veszprém Megyei Múzeum között kialakult ellentét miatt – a korábbi tervekkel szemben – július 4-én, hétfőn nem kezdődnek meg az ásatások a Fő téren – adott tájékoztatást Molnár István ma délelőtt. A Városfejlesztési Osztály vezetője elmondta, az ásatási bizottság nem fogadta el a múzeum által kijelölt vezető régész személyét és kérte egy új régész kijelölését.
A probléma ugyan nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe, azonban Molnár István  hozzátette, tárgyalásra szólítják fel a feleket, mivel az ásatásokat legkésőbb a jövő héten el kell kezdeni ahhoz, hogy a projektben meghatározott határidőket tartani tudják. Az ásatási bizottság július 4-én újra összeül, így legkésőbb hétfőn vagy kedden határozat születhet az ügyben. 

Molnár István hangsúlyozta, a régészeti ásatások miatt várhatóan a jövő héten megszűnik az átmenőforgalom a Fő téren. Ez azt jelenti, hogy a Fő térre sem a Böröczky domb felől, sem pedig a Korvin utcáról nem lehet majd behajtani, kivéve engedéllyel. Ennek eredményeképpen a Fő utcán is megszűnik a forgalom.
Mivel a lezárás már nem ideiglenes, hanem végleges, ezért a 40 éve meggyökeresedett helyijáratú autóbuszközlekedést is befolyásolja – fogalmazott az osztályvezető. A Bakony Volán helyijáratú autóbuszainak új menetrendje július 4-étől lép életbe. Az 1-es és a 2-es autóbusz a Szabadság utca felé közlekedik, a 9-es és a 10-es busz egyáltalán nem megy be a Fő térre, a 7-es járat pedig a Fő tér érintésével közlekedik majd. 
Molnár István felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a változás jelentősen érinti a lakosságot, ezért feltétlenül számoljanak be észrevételeikről, tapasztalataikról a Volán társaság valamennyi lehetséges fórumán.

Képek:

TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk az utazóközönséget, hogy Pápán a Fő tér lezárása miatt a helyi járati autóbuszok 2011. július 4-étől, részben megváltozott menetrend mellett, az alábbi útvonalakon közlekednek:

1 Vasútállomás – Várkastély – Autóbusz-állomás (Szabadság u.)  – Kórház – Veszprémi u. – Pápakovácsi elág.

1A Autóbusz-állomás (Szabadság u.) – Kórház – Veszprémi u. – Hirtenberger

1Y Beolvad az 1. vonalába.

2 Vasútállomás – Húskombinát – Autóbusz-állomás (Szabadság u.) – Kórház – Veszprémi u. – Törzsökhegy felső

3 Vasútállomás – Korona u. – Március 15. tér – Kertváros – Tizedik u.

3A Vasútállomás – Csillag u. – Korona u. – Március 15. tér – Kertváros – Tizedik u. 

3Y Megszűnik.

5 Vasútállomás – Húskombinát – Korvin u. – Autóbusz-állomás (Uszoda) – Termálfürdő – Vaszari u. - Repülőtér

7 Vasútállomás – Húskombinát – Korvin u. – Huszár ltp. – Somlai u. – Veszprémi u. – Vízmű u. 

7A Beolvad a 7. vonalba.

8 Vízmű u. – Árok u. – Borsosgyőr, Szilfa u.

8A Autóbusz-állomás – Török B. u. – Borsosgyőr, Szilfa u.

7-9 Autóbusz-állomás (Uszoda) – Tizedik u. – Gyimóti u. – Budai N.A. u. - Somlai u. – Huszár ltp. – Korvin u. – Autóbusz- állomás (Szabadság u)

9A Vasútállomás – Autóbusz-állomás (Uszoda) – Tizedik u.

7-10 Autóbusz-állomás (Szabadság u.) – Török B. u. – Huszár ltp. – Somlai u -  Budai N.A. u. – Gyimóti u. – Tizedik u. – Autóbusz-állomás (Uszoda)

11 Autóbusz-állomás (9. kocsiállás) – Várkastély – Téglagyári u. – Tüzép 

11A Autóbusz-állomás (9. kocsiállás)– Tizedik u. – Várkastély – Téglagyári u. – Tüzép 

12 Beolvad a 2 sz. vonalba.

13 Autóbusz-állomás – Török B. u. – TESCO – Borsosgyőr 

14 Autóbusz-állomás – Budai N. A. u. - Kéttornyúlak15 Kéttornyúlak – Borsosgyőr

16 Autóbusz-állomás – Tapolcafő 

17 Autóbusz-állomás – Táncsics u. – Böröllő

19   Beolvad az 1A vonalba.

A helyi járati menetrend a BAKONY VOLÁN Zrt. honlapján, a megállóhelyi indulási jegyzékeken, valamint a vasútállomáson megtekinthető, pápai autóbusz-állomásunkon, ill. utas szolgálati irodánkban (Pápa, Március 15. tér), továbbá Pápa, Kossuth u. 28. sz. alatti újságos pavilonban, valamint Pápa, Veszprémi u. újságos trafikban megvásárolható. (Ára: 150,-Ft)
A vonalak változása miatt a 2011. június havi 7-es, 9-es és 10-es egyvonalas bérletek július 04-05-én az új 7-es, 7-9 és 7-10 vonalakon, a 12. sz. vonalas bérletek a 2-es vonalon, a 19-es bérletek pedig az 1. sz. vonalon, július 04-05-én érvényesek. Ugyanígy a július elsejétől 7-es, 7-9 és 7-10 vonalra megvásárolt július havi bérletek harmadikáig a „régi” 7, 9 és 10. sz. vonalra is érvényesek, a 2. sz. vonalra vásárolt júliusi bérletek harmadikáig a 12. sz. vonalra is, az 1. sz. vonalra szóló bérletek pedig július harmadikáig a 19. sz. vonalra is érvényesek.

Legyen az utasunk, utazzunk együtt!
BAKONY VOLÁN Zrt.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-30 20:48:25

1 zárlat alá helyezés, 1 zárlat feloldás


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 22:50:30

Harsonakvartett a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-07-10 17:02:10

Hittantábor a Szent Anna Plébánia szervezésében


ajánlott cikk főképe

2020-09-29 07:53:46

Cigányzenés könyvbemutatót tartott a Gyermekjóléti Alapítvány