A belső terek kialakításán dolgoznak a kivitelezők a Várkertfürdő új gyógyászati központjában


2011-08-20 11:48:39  | cikk: HuHa  | 


A belső terek kialakításán dolgoznak a kivitelezők a Várkertfürdő új gyógyászati központjában főképe
Eddig a strandmedencék építésén volt a fő hangsúly a Várkertfürdő egy milliárdos fejlesztése keretében, a három kültéri medence átadása után azonban már minden szem és kéz az új gyógyászati központ kivitelezésére összpontosít a létesítményben. Míg a fürdőzők – kihasználva a nyár utolsó napjainak igazi strandidejét – az új medencék nyújtotta szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket élvezik, addig a kivitelező VemévSzer Kft. munkásai gőzerővel dolgoznak az 1500 m2-es gyógyászati központ építésén. A munkálatok az ütemterv szerint haladnak, az elkészült épület vonatkozásában 47 százalékos készültségben van a létesítmény új eleme, az előkészítés alatt álló elemeket is figyelembe véve pedig 60 százalék fölötti az épület készültségi foka.
-Szerkezetileg teljesen készen van az épület, elkészültek a betonkozmetikai utómunkálatok, javítások és a múlt héten megkezdődtek a szakipari munkák. Jelenleg a gépészeti, villanyszerelési és kőműves munkák – belső válaszfalak kiépítése, vakolások, aljzatolások - zajlanak ennek keretében – mondta el Andorka Gábor építésvezető. A stadion felőli oldalon készül már az állványzat a homlokzati hőszigeteléshez, vakoláshoz és a tető szigetelését követően, a jövő héten megkezdődik ez a munkafolyamat is. A helyszínen folyó munkák mellett gyártás alatt vannak az üveg függönyfalak, portálszerkezetek, ezeket várhatóan szeptember közepén építik be a kivitelezők, így lesz majd teljesen látható a légies, sok üvegfelülettel rendelkező gyógyászati épület teljes formája. A belső tereket már szinte teljesen kialakították az építők, így jól láthatók, hogy az egyes gyógyászati funkciók hol kapnak majd helyet.
-A medencetér nagyon impozáns – strandra néző függönyfalakkal, a másik oldalon pedig üvegportállal lehatárolt - területe az épület földszintjének. Itt kapott helyet a tornamedence, a súlyfürdő medence és a pihenőmedence. A medencetérhez tartozó öltözők a főbejárat felőli oldalon találhatók, a földszinten van még egy tornaterem és több gyógyászati kezelő helyiséget alakítottunk ki. Ezekben folynak majd a parafangó és masszázs kezelések. Az emeleti térben a kádfürdőnek, orvosi rendelőknek és kiszolgáló egységeknek ad helyet a gyógyászati központ. Az emeletet két lépcsővel és lifttel lehet majd megközelíteni, az épület főbejárata pedig a stadion felőli oldalon lesz – sorolta az építésvezető. A főbejáraton kívül a medencetérből a strand irányába is lesz kijárat, a gyógyászati épületet pedig - 65 méter hosszú falazott és portálszerkezetű - folyosó köti majd össze a termálfürdő épületével. Az épületszárnyak kis belő udvart zárnak körül, ami tovább növeli a gyógyászati központ épületének könnyedségét. A Várkertfürdő új eleme illeszkedik a létesítmény meglévő épületeinek stílusához, így teljes egységet alkot majd a komplexum.
Az Európai Uniós támogatással megvalósuló fejlesztés keretében zajló gyógyászati központ építési munkái, mint ismeretes ez év januárjában kezdődtek meg és várhatóan november közepére fejeződnek be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-04 16:40:24

Szakmakóstoló hét a Mezőben


ajánlott cikk főképe

2019-05-30 12:08:05

A mobil várhat?! - közlekedésbiztonsági rajpályázat gyermekeknek


ajánlott cikk főképe

2019-09-26 14:50:45

3 és fél milliárd a Türr-gimnázium felújítására


ajánlott cikk főképe

2019-06-07 17:18:12

Jövő héten nyitják meg a Korvin utcát


PÁPA időjárás