Rézfúvós muzsika a Ferences templomban


2011-08-21 22:00:46  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rézfúvós muzsika a Ferences templomban főképe
A Ferences templom az idei évben ismét koncertsorozatot szervezett Dicsérjétek az Urat címmel. A négy alkalomból álló hangversenyen több pápai születésű tehetség is bemutatkozhatott. A koncertsorozat ma este érkezett utolsó állomásához, amikor is három pápai ifjú és két kísérőjük varázsolta el rézfúvós muzsikával a zenebarát közönséget.
- Az öt tagból álló csoportunk a mai alkalomra állt össze első ízben. Lakner Norbert és Baki Szabolcs trombitán, Koppány Péter harsonán, míg Nyerges Péter vadászkürtön és Kiss Tamás tubán játszott az est folyamán - mondta el kérdésünkre Koppány Péter.
Baki Szabolcs jelenleg Bécsben tanul a Zeneakadémián, Lakner Norbert a pápai Bartók Béla Zeneiskola tanára, Nyerges Péter Győrben, míg Kiss Tamás a győri Konzervatóriumban tanul tuba szakon, Koppány Péter pedig a győri Zeneművészeti Főiskolára jár harsona szakra. Az öt fellépő az est folyamán egészen a reneszánsz kortól a XX. századig nyúlt vissza, Handel, Mozart és E. Grieg segítségével.
- Körülbelül 12 éves korom óta érdeklődöm a zene iránt, melyet Kovács Attila tanár úrnak köszönhetek. Jártam a pápai zeneiskolába, majd leérettségiztem, azután felvételt nyertem a győri Konzervatóriumba harsona szakra. Jelenleg a Zeneművészeti Főiskola növendéke vagyok - tette hozzá Koppány Péter.
A koncertre a belépés díjtalan volt, az összegyűlt adományokat a Ferences templom felújítására fordítják majd a szervezők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-20 11:37:19

Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 12:01:27

Kivágtak egy fát a Bástyán


ajánlott cikk főképe

2020-01-13 21:43:37

Egyirányú lesz a forgalom a Munkácsy-iskola előtt


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:28:18

Kivágni, vagy meghagyni?