„Mindenem a vasút…” - Nyugállományba vonul a pápai vasút állomásfőnöke


2011-08-31 20:04:07  | cikk: Babos Petra  | 


„Mindenem a vasút…” - Nyugállományba vonul a pápai vasút állomásfőnöke főképe
1991. január 1-je óta a mezőlaki Bálint Sándor vezette a pápai vasútállomást, aki szeptember 1-jével nyugállományba vonul. Ez alkalomból ma délután dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte hivatali irodájában, aki hangsúlyozta, hogy bár az Állami Vasút és az önkormányzat teljesen más szervezet, mégis sok közös ügy volt, amelyben együtt kellett dolgozniuk.
- Ez a húsz év a vasútállomás rekonstrukciójának időszakát, minden éves menetrendi egyeztetést, vasútvonalak megszűntetését, illetve újraindítását, valamint egyéb közös, nagy tervek megvalósítását foglalta magában. A jövőben is számítunk Bálint Sándor szakmai tudására, reméljük a város vasutat érintő kérdéseiben az elkövetkező években is sokat fog segíteni - mondta a polgármester.
Az állomásfőnök meghatottan vette át dr. Áldozó Tamástól Pápa város ajándékát, majd elmondta, hogy az elmúlt húsz év nagyon gyorsan elrepült.
- Jelenleg Mezőlakon élek családommal, onnan jártam dolgozni, természetesen vonattal. Celldömölkön születtem. Amikor készülődtem világra jönni, az első vonat, mellyel édesanyámmal utaztunk, Celldömölkre ment - mesélte mosolyogva, majd hozzátette 1967 szeptemberében Szegedre került és ott végezte a Vasútforgalmi Technikumot, majd a főiskolát is, Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán, mivel mindig is vasutas akart lenni.
- Forgalmi szolgálatos is voltam a térségben, mint például Gecse-Gyarmaton, Mezőlakon és Győrszemerén. Ezután Celldömölkre kerültem, ahol több évig vezető beosztásban tevékenykedtem, majd pedig Pápára, ahol állomásvezető lettem - mondta Bálint Sándor.
- Kollégáimtól már elbúcsúztam, jó egészséget, erőt kívántam nekik, valamint sok boldogságot a családban. Jól esik a rengeteg elismerés, gratuláció, amit a napokban kaptam - tette hozzá a vasút állomásfőnöke.
A pápai nyugállományú állomásvezetőt 39 éves szakmai munkája elismeréseként a Vasút Szolgálatáért Érdemérem Arany fokozatával tüntették ki 2010-ben.
Bálint Sándor nyugdíjas éveit nem annyira munkával, hanem családjával szeretné tölteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-15 20:26:57

Energetikai felújítás a Vörösmarty Úti Otthonházban


ajánlott cikk főképe

2020-01-22 18:56:28

Versvándor a Magyar Kultúra Napján a Refiben


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 21:40:05

Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:40:18

Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt