A polgármester válaszolt


2011-12-02 19:55:31  | cikk:  | 


Tegnap este jelentkezett először „A polgármester válaszol” című műsor a Pápa Városi Televízióban. Az élőben sugárzott, beszélgetős magazinban dr. Áldozó Tamás fogadta a nézők telefonon beérkezett kérdéseit és válaszolt meg rájuk. A negyven perces műsor elején még kevesen emelték fel a telefont, hogy kérdezzenek a városvezetőtől, a műsor második felében azonban már „izzottak a vonalak” a tévé stúdiójában. A nézők a helyijáratú buszközlekedésről, a Fő tér rekonstrukciójáról, az Esterházy-kastély felújításáról és a helyi adók bevezetéséről kérdezték dr. Áldozó Tamást, illetve mondták el véleményüket. Az első adás tapasztalatairól kérdeztem a polgármestert.
-Szerintem mindenkinek tetszett, aki benne volt és kevésbé számít az, hogy számomra kissé szokatlan volt még ez a szerepvállalás. De úgy érzem a nézőknek is újdonság volt ez a műsor, hiszen inkább a vége felé kezdtek felpörögni és néhány kérdést már nem is sikerült bekapcsolni az adásba. Én remélem, hogy lesz folytatása a műsornak és akkor már az elejétől nagy aktivitással vesznek részt benne a nézők.
-Hogyan élte meg az feladatot? Hiszen bár ön nagyon sokat szerepel a nyilvánosság előtt, ez egy olyan műsor, ahol váratlan helyzetekkel is találkozhat az ember.
-Szép kihívás volt, bár többször fordult már elő, hogy élőben kellett válaszolnom valamelyik televízióban a feltett kérdésekre. Azt gondolom, hogy egy település vezetője számára mégiscsak az az egyik legfontosabb, hogy az őt megválasztó polgárok kérdéseire – számukra is elfogadható – választ adjon, illetve olyan választ tudjon adni, amelyen érződik a felelősségvállalás, amit egy polgármesternek viselnie kell.
-Kiegészítheti-e a műsor ez a fogadóórákat és a közmeghallgatásokat, abból a szempontból, hogy itt is közvetlen kapcsolat van a kérdező és válaszoló között?  
-A fogadóóra teljesen más műfaj, hiszen az sokkal intimebb és néha olyan problémáikat is megosztják az emberek velem, ami igazából nem is tartozik rám, de azt remélik, hogy talán tudok segíteni – és persze ez így is van, ha módomban áll. A közmeghallgatás pedig a nyilvánosság eszköze, ezzel azonban Magyarországon még nem nagyon élnek a polgárok. Ez műsor azoknak is kínál lehetőséget a kérdések feltevésére, akik esetleg az előző fórumokat nem használják ki, de a kényelmes fotelből betelefonálva mégiscsak választ kaphatnak kérdéseikre.
-A tegnap esti műsorból több kérdés is kimaradt, idő hiányában. Fog válaszolni azoknak is, akik nem tudtak bekerülni az adásba?
-A televíziós kollégák rögzítették a hívók elérhetőségét és fel fogom hívni őket, hogy megválaszoljak azokra a kérdésekre is, amik most nem kerültek be a műsorba.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-21 22:53:37

Piller Ádámot fogadta a polgármester felnőtt pápai polgárrá


ajánlott cikk főképe

2019-09-17 08:47:57

Programokban gazdag év áll a 15 éves Pegazus Színház előtt


ajánlott cikk főképe

2019-07-10 21:52:55

Ismét itt a Parádé ideje


ajánlott cikk főképe

2019-08-31 21:43:21

Hivatalosan is jelöltek a Fidesz-KDNP jelöltjei


PÁPA időjárás