Készülődés a csatára


2009-08-15 14:37:56  | cikk:  | 


Délelőtt a lovasiskolában harci kiképzéssel telt az idő készülve a délután a bajvívó téren felidézendő ihászi csatára. Tóth Kálmántól megtudtuk, hogy tegnap, de még ma délelőtt is folyamatosan érkeztek a hagyományőrzők Pápára, Soprontól Jászberényig sokan tartották fontosnak, hogy eljöjjenek.
 Délután az egyetlen Veszprém megyében zajlott csatát, az ihászi ütközetet fogják feleleveníteni, 200 katonai hagyományőrzővel, 62 lóval és 4 ágyúval, valamint a Vadvirág Néptáncegyüttes közreműködésével. A másfél órásra tervezett ütközet megtekintésére minden érdeklődőt várnak 17 órára a bajvívó térre!.

Babos Petra

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet