Adventi forgatag a belvárosban: megérkezett a Télapó


2011-12-04 14:39:35  | cikk: mo  | 


Adventi forgatag a belvárosban: megérkezett a Télapó főképe
Advent második vasárnapján az otthonokban kigyúlt a koszorúk második gyertyája is. De nemcsak a családok ünnepelték meghitt várakozással az adventi készülődést, hanem a város is. Az adventi programsorozat mai rendezvényén dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár gyújtotta meg a város adventi koszorújának második gyertyalángját, miközben a színpadon karácsonyi dallamok, adventi műsorok sokasága hangolta ünnepre a járókelőket. A Pápai Nyugdíjas Egyesület Énekkarát az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény támogatásával működő Tücsök Gyermek Népzenekar követte a színpadon, majd a legkisebbeket a Barátság Klub Mikulás az erdőben című bábelőadása csigázta fel. Az előadás ugyanis kitűnő alkalom volt a ráhangolódásra, hiszen kisvártatva megérkezett maga a Télapó is, aki hatalmas puttonyából szaloncukorral kedveskedett a jógyerekeknek. A Kossuth utcán felállított színpadon szünet nélkül zajlott a műsor.
A délig tartó forgatagban felléptek a Tánc-Lánc AMI gyermektáncosai, a JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttes és a kéttornyúlaki Csipet-Csapat. Mindeközben a járókelőket kürtős kalács, forralt bor, tea és a karácsonyi sütemények várták a faházakban, a gyerekek pedig kézműves játszóházban készülhettek a karácsonyra: készíthettek háromféle angyalkát, ajtó-és egyéb karácsonyi díszeket. 

Az adventi programsorozat még két héten át tart. Hétközben a faházak kínálata mellet rövid utcai műsorokkal, kórusmuzsikával és gyermekprodukciókkal készíthetjük fel lelkünket a közeledő ünnepre, míg december 11-én és 18-án, vasárnap újra színpadi műsor várja a járókelőket az adventi programok keretében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-06 23:56:17

Pápán díjazták a legvirágosabb településeket


ajánlott cikk főképe

2019-06-26 22:21:33

Százhetven éve volt az ihászi csata


ajánlott cikk főképe

2019-06-15 15:16:28

Emlékjelet avattak Huszár János tiszteletére


ajánlott cikk főképe

2019-07-14 08:41:51

A Pegazussal parádéztak a gyerekek


PÁPA időjárás