Jótékonysági akciót szervezett a Fidelitas


2011-12-07 20:07:17  | cikk: mo  | 


Jótékonysági akciót szervezett a Fidelitas főképe
2011 az önkéntesség éve az Európai Unióban. A Fidelitas pápai csoportja jótékonysági, önkéntes akcióval üdvözli az unió szlogenjét. A Fidesz ifjúsági szervezete több mint tízezer fővel, mintegy 300 településen van jelen, s a települések mindegyikén a Fidelitas más-más szociális vagy gyermekvédelmi intézménynek szervezett adománygyűjtést. Az országos méretű Csillagszóró 2011. akció célja, hogy az önkéntes tagok minden megyében és a fővárosban különböző intézmények számára gyűjtsenek adományokat.
A Fidelitas pápai csoportja a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ pápai lakóotthonai számára gyűjti az adományokat: elsősorban könyveket, CD-ket, DVD-ket vagy más használati tárgyakat – tudtuk meg Kovács Beatrixtól, a Fidelitas helyi elnökétől.
A sajtótájékoztatón részt vett a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója is. Jungvert Valéria arról tájékoztatott, az otthont nyújtó ellátás keretében 14 lakásotthon működik Veszprém megyében, köztük három pápai. A központ vezetője beszámolt arról is, az egyes otthonokban legfeljebb 12 fő, 12-18 éves gyermek él. Mindannyian olyan fiatalok, akik kénytelenek nélkülözni vér szerinti szüleiket. Az igazgató érdeklődésünkre elmondta, a mai gazdasági helyzetben, amikor minden intézmény alacsonyabb támogatásban részesül, nyilvánvaló, hogy a gyermekek sem kaphatnak meg minden esetben olyan eszközöket, tárgyakat, amelyek a kulturális vagy szabadidős tevékenységekhez szükségesek. Éppen ezért az otthonok kifejezetten örülnek az ehhez hasonló kezdeményezéseknek – derült ki a sajtótájékoztatón.
Gyeginszky Júlia, a Fidelitas pápai csoportjának alelnöke felhívta a lakosság figyelmét arra, ha tehetik, nézzenek körül otthonaikban, és támogassák a lakásotthonok lakóit használati tárgyakkal vagy ruhaneművel. Az adományozók december 15-ig, hétköznapokon 9-14 óráig jelentkezhetnek a csomagokkal a Fidesz irodában, a Fő utca 19-ben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-03 07:06:22

Kreatív tábor a természetes anyagok jegyében


ajánlott cikk főképe

2019-06-17 08:51:00

Minden jó, ha a vége is jó - Fergeteges zárás a Játékfesztiválon


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 20:49:03

Kezedben a jövőd - Pályaválasztási kiállítás


ajánlott cikk főképe

2019-10-06 21:34:08

Városi megemlékezés a nemzeti gyásznapon


PÁPA időjárás