Adventi forgatag: színház az utcán


2011-12-11 17:15:48  | cikk: mo  | 


Adventi forgatag: színház az utcán főképe
Ma délelőtt is benépesült a Kossuth utca az adventi programsorozat következő rendezvényére. A karácsonyi hangulatot rögtön a Munkácsy Zenestúdió növendékeinek adventi dalcsokra teremtette meg. A városi adventi koszorú harmadik gyertyáját Unger Tamás alpolgármester gyújtotta meg, majd ismét színpadi műsor szórakoztatta az útközben meg-megálló járókelőket. Az amatőr csoportok – többek között a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusa és a Megafon Zenei Egyesület – összeállításai mellett a Budapesti Utcaszínház játéka hangolta ünnepre a közönséget. A csaknem húsz éves társulat vidám darabja azonnal felkeltette a járókelők érdeklődését. A társulat vezetője, Monori Balázs érdeklődésünkre elmondta, játékuk korhatár nélkül emészthető, könnyed bohózat, darabjaik mindegyike a magyar vándorszínházi hagyományokra épít. A társulat Betlehemi éj című darabját mutatta be a pápai közönségnek, mely minden korosztály számára a legszebb karácsonyi ajándék – fogalmazott Monori Balázs, a darab dramaturgja és rendezője. Mária kiválasztása, Jézus születése, a királyok és a pásztorok üdvözlése, Heródes bukása a legismertebb, legszebb népi dallamokkal, melyet a közönség is sokszor együtt énekel a színészekkel. Igazi emelkedett ünnepélyesség és eredeti paraszti humor, énekkel, furulyával, tánccal – ez jellemezte az előadást, melynek izgalmas dramaturgiája, harsány stílusa szinte az egész utcát betöltötte.

Az adventi programsorozat folytatásában december 18-án, délelőtt 10:30-kor meggyújtják a városi koszorú négy gyertyáját, majd 17 órakor a Pegazus Színház meghitt karácsonyváró programjai szórakoztatják az érdeklődőket az Esterházy-kastély udvarán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-15 18:19:53

Sudoku és keresztrejtvényfejtő verseny


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 12:36:53

Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


ajánlott cikk főképe

2020-01-25 12:26:16

Az egyházakkal egyeztettek


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 22:12:30

Tényleg megérdemlik - 25 éves a Pápai Musical Stúdió