Ecuadorban a magyarok nyomában?


2011-12-16 21:05:00  | cikk: mo  | 


Ecuadorban a magyarok nyomában? főképe
Misztikus utazásra invitálta az érdeklődőket az Edvy Malom Fogadó és a Somló-Marcalmente-Bakonyalja Leader Egyesület közös programsorozata ma este. Az alkalmon A táltosok barlangjától a Dél keresztjéig címmel hallhattak előadást a megjelentek Purisaca Golenya Ágnes útibeszámolója alapján. Az író ugyanis Ecuadorban Móricz János magyarságkutató nyomdokain haladva megismerte azt a döbbenetes méretű földalatti labirintusrendszert, ahol a hatvanas években a kutató ősi, még ismeretlen civilizáció nyomaira bukkant. A Táltosok Barlangja (ami a többezer kilométeren országokat összekötő labirintusrendszer egyik terme illetve az ehhez a teremhez – a Metál Könyvtárhoz – vezető bejárat elnevezése) egy olyan elméletet támaszt alá, amely kimaradt a történelemkönyvekből – állítja Golenya Ágnes. Az elmélet szerint a kara nép rokonunk és ősünk, és melynek ősi jelenléte az egész amerikai kontinensen tény. Rengeteg bizonyíték van arra, hogy a kara (gyűjtőnév, mint a szkíta) és a szkíták (köztük magyarok, hunok, ural-altáji népek stb.) között  rokoni szálak vannak. A magyarságkutató állítása szerint a “mi” Kara törzsünk legelső nyomai itt vannak. Élnek még, ha igen elvétve is, olyanok, akik legalább morzsáiban beszélik azt az ősi nyelvet, amelynek nagy részét a mi magyar nyelvünk még ma is őrzi.
Purisaca Golenya Ágnes hat éve kutatja a dél-amerikai civilizációt. Az általa készített interjúkat, információkat folyamatosan dolgozza fel. A pápai előadás ebből a szempontból különösen egyedülálló volt, hiszen az írónő tegnap kapta kézhez azt a DVD-t, mely egyfajta összefoglalása a témának és a kutatásnak, amit aztán januártól sorban követnek a részletesebb, tematikus blokkok szintén DVD-n. Az összefoglaló film ősbemutatója Pápán volt, ma este.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-19 16:19:36

Beszakadt a szökőkút térkőburkolata az egyik kukásautó alatt a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-03-27 15:42:45

Fertőtlenítették az óvodákat


ajánlott cikk főképe

2020-01-14 21:52:48

Csak őszintén!


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 20:46:27

Női vezetők a szervezetben