Fájdalmas lesz a jövő év a pápaiaknak – Erőss Bulcsú a mai testületi ülésről


2011-12-22 21:41:59  | cikk: HuHa  | 


Fájdalmas lesz a jövő év a pápaiaknak – Erőss Bulcsú a mai testületi ülésről főképe
Sajtótájékoztatón reagált ma délután a Jobbik képviselője a városi képviselő-testület ülésén hozott rendeletmódosításokra. Mint mondta, a fülkeforradalmi többség helytartói több olyan rendeletmódosítást is elfogadtak, melyek jövőre meglehetősen érzékenyen fogják érinteni a pápaiak nagyobb részét.
-Meg kívánják szüntetni azt a kedvezményezetti kört, amely eddig mentesült az iparűzési adó megfizetése alól. Gondolok itt azokra, akiknek a vállalkozási szintű adóalapja eddig nem haladta meg a 2,5 millió forintot. 2012 januárjától ők is adófizetésre kötelezettek. Ez azt jelenti a mi olvasatunkban, hogy nagyon sok vállalkozás fogja visszaadni a vállalkozását és feketén fogja folytatni a tevékenységét, hiszen nem fogja neki megérni, hogy az amúgy is gyenge forgalmát még tetézze az önkormányzat fideszes többsége az iparűzési adóval.
Erőss Bulcsú nem támogatta a képviselő-testület ezzel kapcsolatos döntését, éppúgy, mint az idegenforgalmi adó mértékének emelését sem. A képviselő úgy fogalmazott, megvizsgálta a hasonló méretű, idegenforgalmi szempontból azonban jelentősebb településeket – így Sárvárt, Zalakarost, Hajdúszoboszlót és Hévizt – és minden városban a Pápán előirányzott 430 forintos IFA-nál kisebb adómértéket irányoztak elő 2012-re. A képviselő nemmel szavazott a garázsokat érintő építményadóra, mely , mint mondta,  évi tizenhétezer forinttal növeli meg a költségeit  háromezer-ötszáz garázstulajdonosnak.
-Ennek mértéke 1050 forint lesz 2012 januárjától, éppúgy, mint az építményadó. Ezt a javaslatot sem tudtam támogatni, hiszen az elmúlt nyolc évben éppen azt hallottuk a fülkeforradalmi többségtől, hogy mennyire ellehetetlenítik az embereket az akkori kormányok. Most pedig azt látjuk, hogy folytatódik tovább ez a fajta megszorító, elvonó és kilátástalanságba taszító politika – mondta, hozzátéve, egy differenciált építményadót el tudott volna fogadni, ami a multikra sokkal nagyobb terhet ró, ez azonban nem lehetséges. Erőss Bulcsú nem támogatta az autóbusz közlekedés díjainak emelését sem - véleménye szerint a Volán társaságok lobbizzanak a kormánynál -, és elutasította a temetkezési díjak emelését is.
-A kommunális adót érdekes módon a Fideszes többség levette a mai napirendről, véleményem szerint azért, mert a Fidesz meg szeretne őrizni még legalább öt helyet 2014 után is az önkormányzatban és ezért tette ezt a visszalépést. Azonban ez mégsem így lehet, mert december 30-án lesz még egy testületi ülés, amin szerintem egy kicsit átkozmetikázva, de be fogják vezetni a kommunális adót – fogalmazott Erőss Bulcsú, majd áldott, békés ünnepeket kívánt mindenkinek.
A jobbikos képviselő sajtótájékoztatójával egyidőben dr. Kovács Zoltán és dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselők valamint dr. Áldozó Tamás polgármester ugyancsak sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 150 millió forint vissza nem térítendő, működési célú támogatást kapott a város, így Pápán 2012-ben biztosan nem lesz kommunális adó.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-12 09:32:41

Eljött az árvácskák szezonja


ajánlott cikk főképe

2019-09-20 22:58:12

Új régész a múzeumban


ajánlott cikk főképe

2019-11-03 22:08:20

Szabadságkoncert a Vastag fivérekkel


ajánlott cikk főképe

2019-08-22 20:33:22

A "legundokabb történet" 1849-ből


PÁPA időjárás