Új klubhelyiségbe költözhetett a SINOSZ pápai szervezete


2012-01-10 17:24:57  | cikk: mo  | 


Új klubhelyiségbe költözhetett a SINOSZ pápai szervezete főképe
Új klubhelyiségnek örvendhetnek a tagok a Siketek és Nagyothallók Országos Szervezetének (SINOSZ) pápai szervezeténél idén januártól. A hallássérülteket tömörítő csoport eddig a Kossuth utca 30. szám alatti helyiségben tartotta foglalkozásait, a terem azonban nem felelt meg a 21. század elvárásainak: többször beázott, nyirkos volt, levegőtlen és vizes – tudtuk meg a helyi szervezet elnökétől. Kiss Sándor érdeklődésünkre elmondta azt is, Pápa város polgármestere ajánlotta fel közösségük számára, hogy idén új helyre költözhetnek. A SINOSZ pápai szervezete így ma már új otthonában, a Pedagógus Művelődési Házban tarthatta meg összejövetelét. A 36 tagot számláló közösség hetente egy alkalommal tartja foglalkozásait. Az idei évvel ezek időpontja is változott, hiszen a korábbi pénteki összejövetelek 2012-ben keddre módosulnak.
A mai klubfoglalkozáson részt vett Orbán Sándor, a SINOSZ megyei szervezetének elnöke is. Az elnök köszönetét fejezte ki Pápa Város Önkormányzatának az új klubhelyiség biztosításáért. Orbán Sándor kérdésünkre elmondta, a SINOSZ mind helyi, mind megyei szinten sikeres és eredményes évet zárt. A korábbi zárkózottságukat feladva 2011-ben – főként a jelnyelv megismertetése és népszerűsítése által – több programmal nyitottak a halló társadalom felé – tudtuk meg a megyei elnöktől. Orbán Sándor hozzátette, ezt a célt szolgálta a közösség megtartó erejét hangsúlyozó pályázatuk is, a TÉMA, melynek keretében számos programot, kirándulást előadást szerveztek mind a helyi, mind a megyei szervezetek. Az elnök úgy fogalmazott, a TÉMA-projektet folytatják 2012-ben is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-25 19:59:59

Energetikai felújítás a Türr kollégiumában


ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 11:12:29

Elmarad az ellenzéki hatpárti közös megemlékezés


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 21:38:52

Zárt kapuk, nyitott szívek