Adventi esték


2009-12-04 08:14:00  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Adventi esték főképe
Tegnap 17 órakor az evangélikus gyülekezeti házban Adventi esték címmel tartott rendezvényen Tóth Károly beszélt a karácsony előtti várakozásról. A lelkész beszédében kiemelte Advent fontosságát, a várakozás örömét, mely az elkövetkezendő hetekben lesz uralkodó érzésünk. Tóth Károly azt mondta, minden emberben vákuum van, egyfajta üresség, és ezt  az űrt csak Isten töltheti be, de tőlünk függ, hogy mit akarunk tisztelni. Hiszen imádhatunk bálványokat, embereket, pénzt, egy sem fogja lelkünket úgy megbékíteni, mit az Úr. Az evangélikus lelkész úgy fogalmazott, az isten érkezését nekünk csak meg kellene látnunk és hallanunk, és akkor az isten életünkbe valódi fényt, Advent heteibe békességet, csendességet és megnyugvást hoz. 

Az evangélikus gyülekezet még két alkalommal emlékezik meg az egyházi újévről és az Adventről. Jövő héten, december 10-én, Polgárdi Sándor esperes tart istentisztelete és a Pápai Református Gimnázium tanulói énekelnek, ezt követő héten pedig, 17-én Az Éneklő Szülők Kara kíséri az esperest az istentisztelet során.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet