Nyitott szívvel a világ felé - Nemes Levente koncertje


2012-02-04 07:37:51  | cikk: Babos Petra  | 


Nyitott szívvel a világ felé - Nemes Levente koncertje főképe
A Pápai Református Teológiai Akadémia félévkezdő hétvégéjének keretein belül Csernai Balázs atya tartott áhítatot, majd Nemes Levente előadóművész koncertjén vehettek részt a teológia hallgatói és az érdeklődők az intézmény dísztermében.
Nemes Levente kérdésünkre elmondta, már 20 éve foglalkozik versek megzenésítésével. 3 éve mindezt hivatásszerűen végzi. Pápán már nem első alkalommal jár, most Szabó Lőrinc, Dsida Jenő és József Attila verseket hozott el tizenkét húros gitárjának kíséretében.
- Pápa nagyon szimpatikus város számomra, ezért örömmel fogadtam a teológia egyik hallgatójának meghívását. Szabó Lőrinc verseket hoztam elsősorban, hiszen számomra ő egy jelentős, kiemelkedő személyiség. Ő testesíti meg azt az embert, aki szeretett volna mindenképpen kötődni Istenhez, de nem sikerült neki, mert a belső énje állandóan egészséges lázadásra késztette. Én úgy gondolom, hogy ő vágyott erre a kapcsolatra - mondta Nemes Levente.
„Nyíltak ajtók, s nyíltak jó csodák,
s én boldogan bolondoztam tovább
idegen romokon és magamon át
s nem félek már, hogy újra elveszítsen
két kezével egyszerre tart az Isten…” - ezen idézetet választotta az előadó koncertje címének.
- Ehhez kapcsolódóan egy fotót tettem a koncertplakátra, amin egy kő feszület van, rajta Krisztus, fej nélkül, helyette egy kocka van. Hogy miért ezt választottam? A hétvégi rendezvény címe: Nyitott szívvel a világ felé. Azt szeretném ezzel sugallni, hogy - leginkább az egyháznak - sokkal nyitottabbnak kellene lennie a világgal szemben, a kockafejűséget, s a bezártságot pedig meg kellene szüntetni. Rossz szemmel néznek arra az emberre, aki nem úgy viselkedik, ahogy ők elvárják, pedig a szíve lehet, hogy éppen olyan befogadó, mint amit az egyház képvisel - tette hozzá az előadóművész.
A hétvégi programsorozat holnap közös áhítattal, beszélgetéssel folytatódik.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-15 19:26:04

Tapasztalatok a Tapolcáról


ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 10:51:42

Koszorúzással tisztelgett a város a 48-as hősök emléke előtt


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására