A második gyertya is ég a város adventi koszorúján


2009-12-06 12:37:21  | cikk:  | 


A második gyertya is ég a város adventi koszorúján főképe
Az időjárás is a szervezők mellé állt advent második vasárnapján, a hideg, de napos időben sokan kilátogattak a Kossuth utcára, az adventi koszorú második gyertyájának ünnepélyes meggyújtására, melyet ezúttal dr. Áldozó Tamás, alpolgármester lobbantott lángra.

A ceremónia után, délelőtt 10 órától a Jókai Mór Művelődési Központ szervezésében színpadi produkciók szórakoztatták a megjelenteket. A programok sorát a Nyugdíjas Egyesület énekkara nyitotta, akik karácsonyi dalcsokorral készültek erre a vasárnapra. Az összeállítások közül nem maradhattak ki a táncos produkciók sem. A JMK Vadvirág Néptáncegyüttes karácsonyváró műsorral lépett a színpadra, a talpalávalót a Tücsök népzenekar húzta. Őket a Tánc-Lánc Művészeti Alapiskola növendékei követték a porondon, majd Mikulás verseket és énekeket láthatott a Kossuth utca közönsége kéttornyúlaki kisdiákok, a Csipet-csapat előadásában. A színpadi programokat a Munkácsy Zenestúdió valamint a Borsosgyőri Kölyök Klub zárta karácsonyi dalokkal és Mikulás műsorral.

A legkisebbeket kézműves játszóház várta a Mándi Márton István utcában, ahol a Városi Napközis Munkaközösség pedagógusai segítettek az apró kezeknek a karácsonyi gyertyatartók, asztaldíszek és adventi koszorúk elkészítésében.
A gyerekek örömére megérkezett a Télapó is, aki végeláthatatlan zsákjából csokival és szaloncukorral jutalmazta a legszebb verseket és dalokat.

Az adventi időszakban, és így vasárnap délelőtt is, a Kossuth utcán felállított faházakban forralt bor, forró csoki és tea, kürtős kalács és megannyi karácsonyi édesség várja azokat, aki meríteni szeretnének az ünnepi hangulatból.

Az adventi programsorozat keretében legközelebb az Erkel Ferenc Ének Zenei Általános Iskola tanulóinak és az Erzsébetvárosi Óvoda nagycsoportosainak karácsonyi műsora várja az érdeklődőket a sétálóutcán, december 9-én, 14 órakor és 15.30-kor.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 10:11:18

Elkezdődött a Trianon 100 - Históriás szabadegyetem előadássorozata


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 16:37:39

Ismét várja a látogatókat a zsinagóga


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 22:50:30

Harsonakvartett a meglepetés koncerten