Egy este Wass Alberttel


2012-02-20 16:13:43  | cikk: mo  | 


Egy este Wass Alberttel főképe
„Az a dolgom, hogy hidat építsek a múlt és a jövendő között. És hogy ennek a hídnak a pilléreibe beleépítsek mindent, amit a múltból a jövendőbe átvinni érdemes” - Wass Albert gondolatai méltán kifejezik annak az országokon átívelő felolvasóestnek az üzenetét, amelyet február 24-én szerveznek több mint 40 településen. A Kárpát-medence több településén, sőt még Amerikában is megrendezendő programhoz idén a Hét Csillag Egyesület jóvoltából Pápa is csatlakozott. Pintér Péter, az egyesület elnöke azt hangsúlyozta, Wass Albert élete és munkássága arra ösztönöz, hogy az ember legyen büszke magyarságára, tudja, mi a fontos az életben, ismerje fel az értékeket, melyek gerincét az Isten, haza, család egysége alkotja. A felolvasóest célja nemcsak az olvasni szerető emberek összekovácsolása, hanem az összetartozás érzésének fokozása. A programhoz bárki csatlakozhat egy-egy Wass Albert-idézettel, részlettel, de más hazafias írók munkásságából is olvashatnak részleteket az érdeklődők. Pintér Péter kiemelte azt is, izgalmassá teheti a felolvasóestet, ha a jelentkezők saját gondolataikat, élményeiket is megosztják egymással. Wass Albert művei megtalálhatók a rendezvény helyszínén, de a jelentkezők saját maguk is elhozhatják a kiválasztott alkotást – tudtuk meg a szervezőtől. 
Az egyesületi elnök elárulta azt is, a rendezvény díszvendége Bartha József református lelkész lesz, aki egyben a Wass Albert Alapítvány egyik vezetője is. Emellett a program különlegessége lesz az is, hogy a felolvasóest során lehetőség nyílik a Wass családdal történő beszélgetésre online kapcsoláson keresztül. Az estet február 24-én 18 órától, az Esti Kornél Kávéházban tartják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-20 19:37:09

Dr. Áldozó Tamás: Minden városi óvoda fogad kisgyermekeket


ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:22:46

Szombaton ismét Jégpályák éjszakája lesz


ajánlott cikk főképe

2020-02-12 13:55:47

Programokban gazdag év áll az OMLIT és a Gyermekjóléti Alapítvány előtt


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 19:10:36

A sportcsarnok küzdőterén is megindult a munka