Különvonat indult a megszűnt vasútvonalon


2009-12-07 18:23:14  | cikk:  | 


Különvonat indult a megszűnt vasútvonalon főképe
A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség és a MÁV-Start Mikulásvonatot indított ma délelőtt Szanyból – Pápa és Veszprémvarsány érintésével – Vinyére. A személykocsikban szanyi, nemesgörzsönyi és pápai gyerekek utaztak. Pápáról szinte minden oktatási intézmény képviseltette magát.

A szervezők december 4-én már indítottak egy különvonatot Vinyére, akkor közel 400 gyermek utazott a személykocsikban, hogy a Bakonyban találkozhasson a Télapóval. Most Szanyból indult egy Mikulásvonat, felhívva a figyelmet arra, hogy az érintett vasúti mellékvonalak – főként a Csorna-Pápa-Veszprémvarsány útvonal – megszüntetésével sokak közlekedését lehetetlenítették el.

 - Rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy ezen a vasútvonalon a személyszállítás újrainduljon, hiszen ezen a vonalon keresztül lehet a nagyobb városokat – Pápát és Győrt – a lehető legjobb körülmények között, és leggyorsabban megközelíteni – hangsúlyozta Feld István Márton, a Magyar Közlekedési Klub elnökségi tagja.

A mellékvonalak 2007-es megszüntetése után a környékbeli önkormányzatok tiltakozásukat  fejezték ki, a bezárt vonalakon több vasútmentő akció is indult. Dr. Áldozó Tamás, Pápa alpolgármestere elmondta, a közlekedési szakma és a minisztérium álláspontja nem egyezik, ezért együttműködő szervezetek alternatívákat dolgoztak ki, többek között a Csorna-Pápa-Győr vasútvonal tekintetében is.
 - Terveznek egy körvasútmodellt, amely a Győr-Csorna-Szany-Pápa-Veszprémvarsány-Győr vonalon egy ütemesen közlekedő hálózatot jelentene. Mindez Győrben több megállóhellyel egészülne ki, segítve ezzel a helyi tömegközlekedést – magyarázta dr. Áldozó Tamás.
 
A Mikulásjárat szervezői bíznak abban, hogy a kezdeményezéssel ráirányítják a döntéshozók figyelmét a vasúti mellékvonalak problémás működésére.
A különvonat Szanyból Pápán át Vinyére közlekedett, ahol a gyerekek találkozhattak a Télapóval, túráztak és lovaskocsival kirándultak az erdőben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-13 14:11:49

Kétszer is negatív lett a pápai kórházból Ajkára küldött koronavírus-gyanús beteg tesztje


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda


ajánlott cikk főképe

2020-03-04 17:46:31

60 facsemete a tapolcafői kerékpárút mentén


ajánlott cikk főképe

2020-06-08 15:30:53

Befejeződött a textil arcmaszkok osztása