Elvégezték a múmia vizsgálatát: még nincs részletes szakvélemény


2012-02-27 12:16:47  | cikk: mo  | fotó: Édl Krisztián Péter,  | 


Elvégezték a múmia vizsgálatát: még nincs részletes szakvélemény főképe
Az országos Múmia projekt keretében elvégezték a Pápai Református Gyűjteményekben őrzött óegyiptomi múmia röntgen-vizsgálatát. A bepólyált testet szombat délelőtt szállították a győri Euromedic Diagnosztikai Központba, ahol dr. Pohárnok László röntgen-orvos és dr. Fóthi Erzsébet antropológus végezték a múmia CT-vizsgálatát. A vizsgálat eredményeire még várni kell, azonban az már ismert, hogy a CT-felvételek nagy mértékben hozzájárulhatnak a múmia állapotának feltérképezéséhez, a bebalzsamozás történelmi korának meghatározásához és akár hosszabb betegségek megállapításához is. Dr. Pohárnok László elmondta, a vizsgálat eredményeiről még korai lenne nyilatkozni, de az megállapítható, hogy a gyolcs alatt egy jó állapotban lévő testet találtak a szakemberek.   
A vizsgálat eredményeinek teljes feldolgozását követően hírportálunk beszámol a részletekről.

Képek:


Címkék: múmia
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet